Rapid Bucuresti – Petrolul Ploiesti 4-1 (1-1)
O mie de fani frenetici ploiesteni i-au insotit, ieri seara, la Bucuresti, pe favoritii lor de la Petrolul Ploiesti si au reusit sa le faca fata – intr-un duel sportiv, de data aceasta – celor 9.000 de suporteri ai Rapidului. Cu toate ca aveau in fata o actuala sfert-finalista a Cupei UEFA, divizionarii „B” din urbea „aurului negru” nu s-au lasat prada tracului si au fost la un pas de a deschide scorul, in primul sfert de ora al meciului. Numai ca minutul 13 a fost chiar cu ghinion, Hadnagy (foto) si, apoi, noul venit Ionescu luandu-i la tinta pe portarul si unul dintre aparatorii alb-visiniilor, iar ultima trimitere a balonului spre buturi n-a fost cu noroc, mingea survoland transversala, chiar in fata unei galerii rapidiste inmarmurite.
Finalul primului mitan n-a fost deloc unul recomandabil cardiacilor. Astfel, dupa ce Pancu a sutat fara sperante pentru Multescu, in minutul 36, la doar 120 de secunde, un splendid triunghi de pase intre Budescu, Petrovic si Hadnagy i-a permis celui din urma un sut, de la 12 metri, din unghi de 45 de grade dreapta. Balonul a intrat in plasa, la coltul lung, spre disperarea eroului de pe „AOL Arena”, din Hamburg, goal-keeper-ul bucurestean Coman. Pe cale de consecinta, mare surpriza, cele doua combatante au plecat la vestiare cu un mai putin de anticipat scor 1-1, pe tabela de marcaj !
Din pacate, imediat la reluare, antrenorul ploiestean Valeriu Rachita a dictat, prea devreme, pasul inapoi, a schimbat un atacant (Budescu), cu un mijlocas (Ionila), si minunea de pana atunci s-a risipit in doar sase minute (66-72), interval de timp in care Rapidul a dus scorul la 4-1, prin reusitele imparabile ale lui Niculae, Moldovan si Burdujan, opozitia lui Multescu dovedindu-se inutila ! Imediat dupa reusita celui din urma, Marius Maldarasanu – invitat la tribuna oficiala sa stea langa George Copos – s-a imbratisat cu patronul sau, uitand de unde a plecat si unde (inca) mai locuieste ! In sfarsit, acesta-i fotbalul ! Datele statistice si alte amanunte din culiseele acestei partide veti putea citi in numarul nostru de maine.
Tot ieri, dar cu doua ore si jumatate inainte de inceperea meciului din Giulesti, s-a dat startul turului celeilalte semifinale din Cupa Romaniei, care a opus echipei FC Farul Constanta, pe FC National Bucuresti. Victoria le-a revenit gazdelor, perin golul reusit de Liviu Mihai, in minutul 46. O parte din repriza secunda a acestui meci, formatia bucuresteana a disputat-o in numai 10 oameni, fundasul dreapta Cristian Sapunaru fiind eliminat de catre arbitrul Lucian Dan (Aiud), pentru primirea a doua cartonase galbene.
Reamintim ca returul ambelor semifinale se va desfasura miercuri, 26 aprilie, la Ploiesti, pe arena „Ilie Oana,” si – respectiv – pe stadionul „BNR”, din Cartierul Cotroceni.
Dragos TRESTIOREANU