Cuvant de invatatura la Duminica Fiului Risipitor

Un pictor renumit voind sa picteze Cina cea de Taina a cautat multa vreme un om dupa chipul caruia sa faca icoana Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Dupa foarte multa cautare el intalni un tanar cu fata foarte luminoasa, cu inima curata a carui infatisare i se paru potrivita spre a-i servi ca model pentru icoana Domnului nostru Iisus Hristos. Dupa multi ani de lucru pictorul a ajuns cu lucrarea sa pana la punctul in care trebuia sa zugraveasca chipul lui Iuda. Este cu putinta oare se intreba pictorul sa mai gasesc un om in zilele noastre, dupa atatea veacuri de crestinism, sa fie in stare sa faca ceea ce a facut Iuda ?
Tot umbland din oras in oras in cautarea unui astfel de model, intr-una din zile vede un om cu parul ravasit, cu figura intunecata cu ochii tulburi de patimi. Cu greu l-a facut sa mearga in atelierul sau, dupa ce ii promisese o suma foarte mare de bani. Dupa catva timp de lucru pictorul observa doua siruri de lacrimi din ochii omului. Privind mai atent spre fata celui ce i se oferise ca model pentru chipul lui Iuda scoase un tipat de mirare: „Tu acelasi ?” In figura lui recunoscu dupa cateva trasaturi figura tanarului dupa care cu ani in urma, facuse icoana Mantuitorului Hristos.
Omul ii spuse toata istoria vietii lui, cum a alunecat dintr-un pacat in altul, pana cand a ajuns in starea de acum. Iata ticluita in culorile penelului minunata pilda a fiului risipitor.
Fiul cel mic si-a cerut de la tatal sau partea sa de avere si a plecat intr-o tara indepartata.
Ajuns foarte rau tanarul din Sfanta Evanghelie isi aduce aminte de casa parinteasca, de chipul parintilor sai pe care i-a lasat plangand la plecare.
O, cat de minunata este ziua intoarcerii sale la parintii trupesti ! Ce binecuvantata este familia in care parintii isi cresc copiii in iubire de Dumnezeu !
Bunatatea lui Dumnezeu venita la noi prin Domnul Nostru Iisus Hristos, ne asteapta, ne cheama, ne Imbratiseaza si ne imbraca in harul mantuirii divine. Sa auzim si noi acest glas ceresc si sa ne intoarcem, acasa la Parintele nostru din ceruri, in veci de veci Amin.
Pr. Stefan Al. Savulescu

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSpaga si politica
Articolul următorGHID NATURIST