Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, Cristian Diaconescu, a declarat, referindu-se la unele aprecieri formulate de presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, ca, sub aspect doctrinar, PSD nu are nici o legatura cu vreun alt partid din Romania, deci nici cu Partidul Democrat.
“PD a plecat de la doctrina de stanga si s-a dus in alte directii, nu stim exact unde, pentru ca probabil nu a ajuns inca la tinta care si-o propune, deci sub aspect doctrinar nu avem absolut nici o legatura cu nici un alt partid din Romania. Noi suntem de centru-stanga si lucrul e foarte clar”, a precizat Cristian Diaconescu.
El considera ca afirmatia “Romania este urmarita de blestemul FSN – un balaur cu doua capete PSD si PD”, facuta de Dan Voiculescu, la congresul conservatorilor, este “una politica, cu valoare de mesaj politic”.
“In orice caz, Romania de astazi si Romania care intra in Uniunea Europeana trebuie sa fie si va fi sigur foarte diferita fata de Romania de ieri si din punctul de vedere al clasei politice. Clasa politica, in opinia mea, este clar ramasa in urma fata de dezvoltarea Romaniei”, a declarat Cristian Diaconescu.
Purtatorul de cuvant al PSD nu a dorit sa comenteze afirmatiile lui Voiculescu privind asemuirea lui Ion Iliescu cu Traian Basescu.