Iata un remediu naturist pentru angina pectorala si cardiopatie ischemica: 10 tulpini proaspete de patrunjel, cu tot cu frunze, se pun intr-un litru de vin natural, curat, adaugandu-se 1 – 2 linguri de otet din vin. Amestecul se fierbe la foc mic 10 minute, se adauga 300 g miere, se fierbe inca 4 minute, se filtreaza si se trage cat este fierbinte in sticle clatite cu alcool tare. Se astupa bine. Depunerile care se formeaza pot fi baute. Se administreaza cate trei linguri pline pe zi.

INFOMEDICA

Bolnavii de epilepsie au, din aceste zile, un site pe internet de unde sa isi poata culege date sigure despre boala lor. In afara acestui site (www.epilepsie.ro), destinat celor care sufera de aceasta boala, Asociatia Nationala a Bolnavilor de Epilepsie din Romania (ANBER) a demarat oficial doua programe functionale la nivel national. Este vorba despre prima retea nationala a persoanelor cu epilepsie si prima linie telefonica de consultanta pe problema epilepsiei.
Reteaua nationala a bolnavilor de epilepsie este prima incercare de reunire a tuturor celor care sufera de aceasta afectiune intr-un scop comun de a se cunoaste, comunica si de a putea interveni in cazul incalcarii drepturilor persoanelor cu epilepsie. Reteaua ofera anonimatul absolut al datelor de identificare a persoanei.
Prima linie telefonica de consultanta creata pentru persoanele cu epilepsie, la care se vor putea obtine informatii cu privire la boala si drepturile bolnavilor, va functiona, in cel mai scurt timp, la numarul 0264.462.440. Tariful este normal.
* Pagina realizata de Luiza RADULESCU PINTILIE, Graziella CHITU, Ana-Maria VALUTA