Astazi, deputatul PSD MIHAI APOSTOLACHE
Desi sustine ca nu a intrat in politica pentru bani,
Parlamentarul social-democrat castiga cam cat cei de varsta lui pot doar visa

Mihai Apostolache este, la cei 27 de ani ai sai, cel mai tanar parlamentar de Prahova. Deputatul social-democrat si-a facut debutul in politica in anul 1997, la varsta la care cei mai multi tineri de varsta sa inca isi doresc sa mai „copilareasca”. Acesta a ajuns, in scurt timp, sa ocupe chiar functii de conducere in organizatiile de tineret si seniori ale Partidului Social Democrat, la nivel de municipiu si judet. Dupa care, in 2004, a facut saltul direct in Parlament, fiind ales deputat de Prahova pe listele aceluiasi partid. Mihai Apostolache sustine ca se afla de mult timp pe cont propriu, si ca tatal sau, Victor Apostolache, nu l-a sprijinit in evolutia sa politica decat prin a-i arata drumul pe care poate merge si prin educatia pe care i-a dat-o.
Chiar daca sustine ca nu se considera un om bogat si nici nu este interesat in prea mare masura de partea materiala a vietii, Mihai Apostolache are, la cei 27 de ani, o situatie materiala cu care poate atrage invidia celor de varsta sa. Deputatul detine in municipiul Ploiesti o casa in suprafata de 199,5 mp, evaluata la 130.788 RON, intr-una dintre zonele bune ale orasului. Cu toate acestea, Mihai Apostolache ne-a declarat ca prefera apartamentul familiei, in care locuieste impreuna cu sotia si mama sa.
Masinile nu il atrag in mod deosebit. Tanarul deputat este multumit de Matizul pe care il conduce mai mult sotia. Ba chiar a vandut, in anul 2004, un alt autoturism, cu 10.500 de euro, bani pe care i-a investit in amenajarea locuintei.
Mihai Apostolache nu sta deloc rau cu banii. Deputatul are pusi de-o parte, 31.000 RON, in trei conturi bancare. Banii respectivi fac pui, din dobanda, inca din anul 2001, fiind depusi imediat dupa nunta. Cu toate ca afirma ca nu a intrat in politica pentru a face bani, tanarul parlamentar castiga bani frumosi de pe urma prezentei sale in Camera. Indemnizatia de parlamentar i-a adus, anul trecut, aproape 380 de milioane de lei (vechi), la care se adauga alte 70 de milioane de lei (vechi) incasati de la UPG, echivalentul salariului de asistent universitar. Bani frumosi, cu care, dincolo de asigurarea traiului, a reusit sa mai amenajeze cate ceva pe langa casa. Iar veniturile i le rotunjeste sotia – preparator universitar la UPG – de unde a incasat, in anul precedent, in contul salariului, 75.000.000 lei.
Mihai CIOBANU