In mandatul lui Horia Tiseanu, Primaria Campina si-a umflat personalul cu peste 100 de oameni

Anul trecut, aparatul de lucru al Primariei Campina si al Consiliului Local Municipal numara exact 75 de persoane, asta fara sa-i luam in calcul pe primar, viceprimar si pe secretarul municipiului. In organigrama, 3 functii erau de conducere (doi directori executivi si un adjunct), mai existau 4 sefi de servicii, iar alte doua persoane figurau ca sefi de compartimente. Asta, in ultimul an de mandat al fostului edil Gheorghe Tudor.
Horia Tiseanu, se pare, insa, ca duce alt fel de politica. Ca sa administreze orasul, domnia sa are nevoie de mai multi subalterni. Mult mai multi. De vreo doua ori si ceva. Este adevarat, administratia tot a apucat si si-a tras in subordine diferite institutii precum Muzeul Memorial B.P.Hasdeu, Biblioteca Municipala, si-a deschis doua ateliere (Sere si Intretinere strazi), a infiintat un birou de aparare civila, administreaza parcarea pietei. Si pentru toate acestea a fost nevoie de personal sau au fost preluati vechii angajati, trecuti acum, cu totii, pe statul de plata al Primariei. Dar, si asa, aparatul de lucru propriu-zis al Primariei a fost umflat bine, numai la biroul administrativ si de protocol aparand, alaturi de cei 4 angajati, alti 5. Conform organigramei, institutia numara astazi 179 de salariati, asta fara sa-i punem la socoteala si pe cei 220 de asistenti personali pentru persoanele cu handicap. Schema de conducere a ramas cam la fel, cu exceptia faptului ca apar mai multi sefuleti de compartimente: 11.
Cetatenii, desigur, vor sesiza daca aceasta marire de personal se regaseste, in aceeasi masura, si in calitatea serviciilor si a muncii prestate de oamenii din Primarie, sau daca orasul arata mai bine.
D.DIMACHE