* Pentru probleme legate de stabilirea pensiei, beneficiarii trebuie sa se adreseze Casei Judetene de Pensii unde li s-a deschis dreptul la pensie, doamna Maria ROTARU (Ploiesti), nicidecum Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie.
* Testamentul nu este o solutie sigura, doamna Ioana PANTOFARU (Ploiesti), deoarece el poate fi atacat de catre sora dumneavoastra. Cel mai bine ar fi sa incheiati un contract de vanzare-cumparare a casei pe care o detineti, cu clauza de intretinere.
* Problema dv este, de fapt, a mai multor cetateni, domnule Gheorghe STAN (Ploiesti). Legea 112/1995 reglementeaza doar vanzarea de locuinte si nu cuprinde nici o prevedere cu privire la teren.
* Pentru a i se elibera viza de resedinta temporara si munca in calitate de angajat si/sau pe cont propriu, domnule Vasile COMAN (Ploiesti), solicitantul de viza trebuie sa se prezinte personal la Ambasada Spaniei de la Bucuresti cu formulare de cerere de viza, pasaport, autorizatie de rezidenta si munca valabila eliberata de Delegatia Guvernului Spaniei din provincia respectiva, certificat de cazier valabil, certificat medical care sa ateste faptul ca solicitantul nu sufera de nici o boala supusa regimului de carantina, dupa cum este prevazut in Regulamentul Sanitar International. Toate documentele – in original si in copie. Prin urmare, angajatorul trebuie sa obtina autorizatia de rezidenta si munca.
*Pentru a putea beneficia de drepturile acordate persoanelor cu handicap, doamna Ecaterina LUNGU (Campina), o persoana trebuie sa se prezinte la comisia de expertiza medicala si sa i se elibereze, pe baza actelor medicale doveditoare, certificatul de incadrare in grad de handicap. Cei care contesta rezultatele comisiei judetene de expertiza medicala a persoanelor cu handicap se pot adresa Comisiei Superioare de Expertiza din Bucuresti, Strada Cauzasi nr. 11, sector 3. Informatii despre stadiul contestatiilor certificatelor de persoana cu handicap se pot obtine la telefoanele 021/322.63.03 si 021/322.63.04.
Graziella CHITU