POLITICA DE SCULE

Boureanu este „scula” lui Basescu. Asa l-a catalogat Tariceanu, infuriat pe junele dat cu briantina care, in inconstienta lui, a incercat sa-l muste pe bossul liberal. Or, patricienii nu accepta asa ceva, in orgoliul lor de seniori in jurul carora graviteaza, deopotriva, banii si puterea politica. Pe de alta parte, Basescu are si el licuricii lui, din strainatate, in fata carora se inclina, din cand in cand, cat e el de cocos.
La randul sau, aflam ca Boureanu are si el oamenii lui infiltrati pe ici, pe colo, impreuna cu care face afaceri si pe care se bizuie. Unul dintre acestia se vorbeste ca-i chiar primar prin Prahova, si nu fistecine, ci dintr-un oras mult ravnit de politicieni. Ei bine acest primar, are si el tot felul de sc…, puschea pe limba, de oameni mai micuti, ba prin Consiliul Local, ba prin administratie, ba oameni de afaceri, si pe care, drept rasplata, ii tine sub aripa sa protectoare si le mai da, din cand in cand, de mancare. Pe acestia ii ghiftuieste sau le imparte ciozvarte, in functie de cat de loiali ii sunt si de treburile pe care le fac. Ei bine, si omuletii ce forfaie prin orasul respectiv purtand interesul primarului nu va inchipuiti ca nu au si ei scutierii lor. Altfel nu se poate. Pana la cea mai micuta aripioara si increngatura se poarta acest sistem pacatos de afiliere. Din cand in cand, asemenea Boureanului, cate unul iese din rand si musca mana care l-a hranit. Din diferite motive: nu primeste ce si cat si-a dorit, ori s-a saturat sa-i mai care olita stapanului, si vrea sa-l schimbe cu un altul, sau chiar el sa-i ia locul.
Si-asa tara este miscata incoace si incolo de aceasta armata de cumetrie, in care sculele de tot felul actioneaza, insa arareori dupa cum le taie capul, ci mai mult dupa cum le dicteaza stapanul.
D.DIMACHE