Managerul sportiv al Astrei, Florin Prunea, crede ca mijlocasul Astrei, japonezul Seto Takayuki, ar fi o solutie chiar pentru Nationala Romaniei ! «Am fost intrebat despre el» – a spus Prunea, care crede ca “peste un an si ceva, cand va face 5 ani in Romania, poate primi cetatenia si cred ca este o solutie» – fiind de acord cu o comparatie potrivit careia Seto seamana cu prietenul sau, Ionut Lupescu ! Prunea a comentat ultimele evenimente de la Nationala, fostul international fiind de parere ca «Romania are nevoie de Mutu, de talentul sau, este un jucator care poate castiga un meci si are ceva de demonstrat» luandu-i apararea «Briliantului», despre care a mai spus ca… «nu macheste !» Prunea crede ca Stefan Radu nu vrea sa pacaleasca in niciun fel convocarea la Nationala, iar daca nu joaca «chiar are o problema medicala».
Arbitraje „ok”
Intr-un moment in care multe echipe contesta calitatea arbitrajelor din Romania, care influenteaza ierarhia, managerul sportiv al Astrei, Florin Prunea, spune ca «pentru Astra a fost OK , acest capitol». «Se exagereaza, doar jucatorii stabilesc ierarhia, nu arbitrii. Noi am avut parte de o singura greseala, impotriva noastra, la Medias, unde, totusi, nu se poate spune ca a fost viciere de rezultat, pentru ca, daca primeam acel penalti, la Tigoianu, poate-l ratam» – spune Prunea.
Astra ia licenta
Un capitol foarte important – licentierea pentru sezonul urmator de Liga I – nu provoaca « dureri de cap» celor de la Astra, prim-divizionara ploiesteana fiind foarte aproape de a obtine dreptul de a activa in primul esalon si la anul. «Nu avem datorii catre jucatori, la 31 decembrie 2010, indeplinim criteriile impuse. Cred ca vor fi insa grupari care nu vor lua licenta» – a spus Prunea, care are experienta mandatului sau la FRF si stie ca «Romania este monitorizata, a primit o amenda de 200.000 de euro din partea UEFA si este posibil sa fie echipe care sa nu primeasca dreptul de a evolua in Cupele Europene».
„Sageti” catre Sumudica
«Se practica, atunci cand ai probleme, sa faci anticamera la anumite usi» – a spus Florin Prunea referindu-se la unele materiale din presa care dau ca posibila o revenire a lui Marius Sumudica la Astra, in vara. «Avem un proiect aici, patronul Ioan Niculae il sustine pe Selymes», a anuntat Prunea, care spera ca pana astazi sa rezolve si problema doctorului la echipa.
Selymes: „Nu trebuie lasati sa joace”
Tehnicianul Astrei, Tibor Selymes pregateste meciul de la Craiova «cu gandul la o victorie, sau, macar o remiza». Selymes crede ca «Universiteatea are jucatori buni, daca ii lasi sa joace pot pune probleme. Pregatim acest meci atent, tocmai pentru a nu-i lasa sa-si faca jocul. Sunt intr-o situatie grea, disperata, iar noi putem profita, pentru a intra in primele opt echipe ale Ligii I». Si Florin Prunea, care a imbracat tricoul Craiovei, unde a obtinut si un titlu de campion, este optimist: «Nu am pierdut niciodata la Craiova, ca adversar al lor. Este un loc unde lumea este buna cunoscatoare a fenomenului, o echipa care va ramane in sufletul meu, dar asta este, fiecare isi face treaba acolo unde este».
Tibi vede echipa Otelul campioana si recunoaste, „in sfarsit”, ca a luat echipa nepregatita, de la predecesorul sau, Mihai Stoichita.
Incertitudini
Trei jucatori au unele probleme medicale, care pun sub semnul intrebarii randamentul sau utilizarea lor, la Craiova, duminica. Este vorba despre cehul Radek Oprsal, care este asteptat de Selymes sa revina pe gazon, de N’Doye, despre care nu se stie daca poate face parte din lot, deocamdata, si de Maranhao, care, in ciuda unor probleme musculare, este anuntat titular de catre antrenor, Selymes asteptand ca el sa se antreneze normal, macar de astazi. In plus, Fatai se antreneaza alaturi de echipa si poate reveni dupa cantonamentul montan de la Brasov, astfel ca lista problemelor medicale se subtiaza.
Croitoru, Budescu si mentalitatea
La conferinta de ieri, au participat si cei doi jucatori titularizati de Selymes, in premiera, la jocul cu CFR Cluj, in tricoul Astrei, Marius Croitoru si Constantin Budescu. „Mi-am asteptat randul si am primit o sansa pe care sper sa o mai am. Astra este un club unde atmosfera este foarte buna, sper sa facem si acel pas necesar ca mentalitate, anume ca putem invinge in orice meci, pentru ca asta este diferenta – mentalitatea. Valoric, echipele sunt foarte apropiate”, spune fostul stelist, in timp ce Budescu recunoaste ca “venirea la Astra este un mare pas inainte. Poate la Craiova voi da si primul meu gol in Liga I.”
Marian DIMA