Cei 1.100 de angajati ai companiei Holcim Romania vor participa, ca voluntari, incepand cu aceasta luna si continuand pana la sfarsitul anului, la plantarea de arbori si amenajarea spatiilor verzi, la colectarea selectiva a deseurilor si la reabilitarea unor zone de interes public din 14 orase ale tarii, printre care se numara si municipiul Ploiesti. Continuand preocuparea constanta pentru o dezvoltare durabila a societatii in care traim, Holcim – unul dintre cei mai cunoscuti producatori mondiali de ciment – a decis ca aceasta campanie sociala – dedicata aniversarii unui secol de existenta al grupului Holcim in lume si a 15 ani de activitate in industria constructiilor din Romania – sa fie intitulata „Impreuna pentru comunitate”. Aceasta, pentru a da inapoi comunitatilor in care activeaza, in mod simbolic, cei 100 de ani in care Holcim a primit sustinere si recunoastere din partea acestora.
Tinerii – tot mai saraci
Peste 42 la suta dintre gospodariile din mediul rural in care locuiesc tineri erau sub pragul saraciei relative in 2011, 60 la suta dintre ei afirmand ca veniturile le ajung, cel mult, pentru strictul necesar, dupa cum rezulta dintr-un studiu realizat in cadrul unui proiect european intitulat “Saracia si oportunitatile de angajare pentru tinerii care au intre 16 si 35 de ani”.
Initiatorii proiectului mai arata ca, in ultimii 20 de ani, principalele doua tendinte demografice au fost, pe de o parte, cele de scadere a populatiei, iar pe de alta parte – de imbatranire a acesteia, din datele oficiale reiesind ca, in anul 2010, tinerii reprezentau mai putin de 28 la suta din populatia din mediul rural, respectiv aproximativ 2,6 milioane de persoane.
Din ce in ce mai putin lapte natural in comert !
O parte din laptele vandut in magazine nu este natural, ci este un produs de lapte praf, iar vina apartine, probabil, autoritatilor, a spus ministrul Stelian Fuia.
Potrivit acestuia, “foarte mult din laptele pe care il cumparam din magazin este facut din lapte praf, deci nu este lapte natural. Vina o poarta autoritatile, care ar trebui sa controleze acest lucru. Cu siguranta ca exista si un vid legislativ in acest domeniu” .
Ministrul Agriculturii a mai spus ca viitorul registru al industriilor alimentare, pentru care exista deja un proiect de lege, ii va ajuta pe cumparatori sa stie ce pun pe masa in fiecare zi.
Oportunitati de angajare in agricultura
Peste 90 la suta dintre angajatorii din agricultura care intentioneaza sa recruteze absolventi cu studii superioare sunt dispusi sa angajeze cel putin un absolvent fara experienta prealabila, se arata intr-un studiu intitulat “ Necesitati si cariere in agricultura in urmatorii doi ani“.
Potrivit studiului, in ceea ce priveste oportunitatile de angajare existente pe piata muncii in domeniu, numai 33 la suta dintre patroni au angajat in ultimii doi ani absolventi de facultati din agricultura, iar 30 la suta dintre ei au avut intentia sa o faca. Totusi, incepand cu acest an, patronatele din domeniu sunt dispuse sa angajeze din ce in ce mai multi absolventi cu studii superioare, dar fara experienta.