Banca daneza Saxo Bank a pregatit o serie de prognoze pentru anul 2012. Cunoscute drept „previziuni socante”, ele anunta, de exemplu, pentru anul viitor dublarea pretului la grau dar si ieftinirea actiunilor Apple, conform fin.ro. Expertii sustin de la bun inceput ca aceste previziuni nu pot fi considerate prognoze in adevaratul sens al cuvantului, ci factori de luat in calcul de catre investitori. Francul elvetian va zdrobi euro! Cursul euro- franc va ajunge la 1, 5.
Actiunile Apple se vor ieftini cu 50% fata de valoarea maxima din 2011. Apple va avea competitie serioasa pe toate segmentele de piata si nu va reusi sa isi pastreze cota de piata.
UE va anunta o „vacanta” pentru sectorul bancar. Modificarile aduse tratatului UE se vor dovedi insuficiente si, la mijlocul anului 2012, criza va lovi din nou, dar mai puternic.
La Casa Alba va veni un candidat inca necunoscut, pe fondul nemultumirilor si problemelor nerezolvate de presedintele in exercitiu,
Barack Obama. Australia va intra in recesiune. Ritmul incet de crestere a economiei Chinei va afecta toate tarile din regiunea Asia-Pacific si va indrepta alte state spre recesiune. Circa 50 de banci din Europa vor fi nationalizate. Presiunile asupra sistemului bancar vor spori, astfel incat bancile vor fi constranse sa scape de imprumuturi. Ca atare, operatiunile bancare vor ingheta iar deponentii, speriati, vor incepe sa isi retraga banii. Astfel, circa 50 de banci vor fi nationalizate. De asemenea, unele branduri comerciale cunoscute urmeaza sa dispara definitiv.