N.Dumitrescu

După o lungă perioadă în care sistemul de termoficare al municipiului Ploiești trece din criză în criză –  încă din vara anului trecut, de la sistarea furnizării apei calde, și până în momentul de față, cu desele avarii la rețeaua de încălzire – în vederea gestionării problemelor care par fără de sfârșit  s-a recurs chiar la constituirea unei…celule de criză!

Informația a fost făcută publică astăzi, 13 ianuarie 2023,  de către Primăria Ploiești, prin intermediul unui comunicat de presă. ”Primarul Andrei Volosevici a avut, astăzi, o întâlnire de lucru, la sediul administrației publice ploieștene, cu prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, subprefectul Emil Drăgănescu, precum și cu reprezentanți ai aparatului de specialitate din structura operatorului actual de termoficare, S.C. Termo Ploiești S.R.L. În cadrul reuniunii s-a stabilit, de comun acord, constituirea unei celule de criză, pentru o mai bună comunicare interinstituțională, care va acționa competent, unitar și aplicat, în vederea soluționării cât mai eficiente a tuturor sincopelor cu care se confruntă, în această perioadă, serviciul public de termoficare al municipiului Ploiești”, se menționează în comunicatul de presă. De asemenea, s-a menționat că din echipa de management a celulei de criză fac parte conducerile municipalității și prefecturii, precum  și din cadrul Termo Ploiești. ”Celula de criză, constituită pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă sistemul public de termoficare din oraș, va comunica permanent și direct în acest context, urmând să stabilească, de comun acord, un plan de măsuri eficiente și să dispună decizii legale și concrete, care să conducă, pe viitor, la o gestionare optimă a serviciului ploieștean de termoficare. Totodată, în cursul acestei zile a mai avut loc și întâlnirea Consiliului de Administrație al S.C. Termo Ploiești S.R.L, care a aprobat, în unanimitate, demararea de urgență a procedurilor necesare pentru punerea în exploatare a instalației TAG (Turbină de Gaz) de la CET Brazi, în condiții tehnologice de siguranță, utilaj care permite optimizarea capacității de producție și livrare a energie termice din oraș, mai ales că, în prezent, există deja o exploatare la limită a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2”, se mai menționează în comunicatul de presă al Primăriei Ploiești.

Reamintim  că,  în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă serviciul public de termoficare din municipiul Ploiești, primarul a cerut sprijinul, în urmă cu câteva zile, și Guvernului, în ideea ca municipalitatea să fie susținută  cu o alocare financiară, de la nivel central, necesară achiziționării de gaze.