Unele preparate au până la 11 E-uri și doar 10 % carne de porc

Potrivit unui studiu al InfoCons, realizat pe baza etichetelor de produse ce se regăsesc pe piaţa din România, carnea de porc se află în proporţie destul de redusă în compoziţia crenvurştilor de porc, existând situații în care, în unele produse care sunt vândute la raft, se menționează inclusiv prezența cărnii de… pui! Concret, InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip crenvurști de porc ce se regăsesc pe piața din România, în total fiind analizate 19 produse. ”Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor, au rezultat următoarele: procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului. Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „ Crenvurști carne de porc ”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui, carnea de porc aflându-se pe a patra poziție în lista ingredientelor! Din punctul de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție, 57,89% au în compoziție apa, fiind și cel de-al doilea ingredient; 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Atenție! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc, 100% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), numericul de aditivi alimentari variind între 2 – 11”, se menționează într-un comunicat al InfoCons.