Având în vedere faptul că nu puţini sunt aceia care au cumpărat pentru Sărbătorile de Iarnă brazi sau molizi containerizaţi (cu rădăcina împachetată), Romsilva prezintă câteva sfaturi prin care aceştia pot fi replantaţi. În acest context, Oana Delia Bungău, inginer în cadrul instituţiei, prezintă, într-o postare pe Facebook, câteva sfaturi pentru „a reda în natură, cu succes” coniferul.
Recomandările sunt: „Udaţi-l zilnic, cât timp este încă în casa dumnevoastră; Nu îi tăiaţi vârful; Aerisiţi periodic încăperea şi asiguraţi-i lumină naturală.
Înainte de replantarea propriu-zisă, după despodobire, se recomandă ca bradul sau molidul să fie ținut o perioadă scurtă la o temperatură scăzută, afară, pentru a se aclimatiza și pentru a nu intra în șoc termic. După aceea, săpați o groapă mai largă și mai adâncă decât balotul rămas în jurul rădăcinilor, apoi așezați bradul/molidul în poziție verticală și primul strat de pământ să fie cel afânat. Tasați bine pământul ca rădăcinile să nu prindă aer, iar la final, udați rădăcinile”.