Consiliul Județean Prahova a anunțat, ieri, că șapte săli de operații din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești au fost date în folosință, după modernizare, urmând ca alte șase săli de operații să fie finalizate în perioada următoare.
Spitalul Județean de Urgență Ploiești, aflat în administrarea Consiliului Județean Prahova, este singurul spital din zonă cu secții de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă și tratare a pacienților cu arsuri. Cele șapte săli de operații din Blocul Operator au fost renovate și dotate cu mese de operație electro-hidraulice computerizate, instalații de tratare antibacteriană și filtrare a aerului, aparate de anestezie de înaltă performanță, linii complete de chirurgie laparoscopică și platforme electrochirurgicale, aparate de determinare rapidă de gaze în sânge și electroliți, defibrilatoare, sisteme de răcire și încălzire a pacienților, aspiratoare chirurgicale, precum și sisteme de intubație dificilă videoasistate.
Investițiile în Blocul Operator de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” vor asigura condiții superioare de salvare de vieți, recuperare rapidă, risc redus de IAAM (infecții asociate actului medical), performanță în chirurgie, confort și siguranță pentru pacient, mediu de lucru ergonomic pentru echipa ce efectuează intervenția chirurgicală, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Prahova.
Finanțarea modernizării sălilor de operație a fost de asigurată de Consiliul Județean Prahova și de OMV Petrom, printr-o donație.