În ultimele zile, în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost organizate acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării legislației în vigoare privind circulația pe drumurile publice, precum și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publice.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, acțiunile s-au desfășurat pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Bușteni, Slănic, Plopeni, Urlați, Vălenii de Munte, precum și pe raza de competență a Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești, Drajna și Valea Călugărescă.
«În cadrul acțiunilor au fost controlate peste 680 de autovehicule, iar în vederea combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența consumului de băuturi alcoolice sau a altor substanțe au fost efectuate peste 430 de testări cu aparatul etilotest. Au fost aplicate în total 220 de sancțiuni contravenționale, dintre care 190 conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 60 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză (…). Pentru neregulile constatate au fost reținute 20 de permise de conducere și patru certificate de înmatriculare. Valoarea tuturor sancțiunilor este de aproximativ 48.500 de lei» se precizează în comunicatul de presă.