Chiar în ziua de Crăciun, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost lansată procedura de achiziție a proiectării și execuției centurii Păulești, un drum de circa 9,2 kilometri, care ar trebui să îmbunătățească accesul rutier dinspre Ploiești spre zona nordică a județului Prahova, reducând traficul prin localitatea limitrofă Ploieștiului.
Potrivit documentației publicate în SEAP, prin contractul ce ar urma să fie semnat, vor trebui executate, în doi ani (dintre care șase luni – proiectarea și alte 18 luni – execuția lucrărilor) toate prevederile convenite de părți, respectiv de autoritatea contractantă și de viitoarea asociere sau firmă ce va fi desemnată câștigătoare. Având în vedere valoarea contractului, de 134,93 milioane de lei fără TVA, societățile de construcții ar trebui să fie interesate să participe la această licitație.
Varianta ocolitoare a comunei Păulești vizează în principal eliminarea traficului greu din localitate și pe distanța de aproape 9,2 kilometri ar urma să aibă patru poduri: peste pârâul Dâmbu, peste Valea Surlei, peste calea ferată și peste un canal aparținând ANIF, cărora li se adaugă și trei sensuri giratorii, la intersecțiile cu DJ102, cu DJ 155 și cu DJ100F.
Recent, Consiliul Județean Prahova a anunțat și declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor aflate pe traseul acestui drum, suma totală plătită de către expropriator – Consiliul Județean Prahova – fiind de 847.724,30 lei.
La Băicoi ar urma să fie expropriate 114 imobile, exclusiv terenuri, pe o suprafață totală de 80.224 de metri pătrați și o valoare estimată de 285.035 de lei. La Blejoi – 56 de imobile vor fi expropriate, pe o suprafață de 16.334 de metri pătrați și o valoare estimată de 20.242 de lei, iar la Păulești, vor fi expropriate 159 de imobile, pe o suprafață totală de 211.106 metri pătrați, cu o valoare totală de 542.445 de lei.