În căutarea unui televizor nou? Haideți să aflăm ce model din gama de televizoare TV Smart Sony 2022 este potrivit pentru dumneavoastră!

De la cel mai mic OLED de până acum de la Sony la primele modele QD-OLED și MiniLED din istorie, plus actualizări ale procesorului Cognitive XR de la Sony, linia din acest an este de-a dreptul interesantă și oferă o mulțime de opțiuni pentru toată lumea.

Vă vom împărtăși principalele avantaje pe care le puteți experimenta atunci când faceți un pas în sus sau în jos în întreaga gamă de TV Smart Sony 2022.

Sony Bravia X72K

Televizorul entry-level de la Sony este limitat la opțiunile de dimensiuni de 43″ sau 50″. Este singurul TV Smart Sony din gamă care oferă o interfață Android TV, spre deosebire de sistemul alternativ Google TV prezent în toate celelalte modele. Modelul X72K se laudă însă cu capabilități 4K HDR. Cu toate acestea, suportul HDR este limitat la HDR10 și HLG și nu există nici Dolby Vision. În mod ideal, acest televizor ar fi cumpărat mai degrabă pentru un spațiu secundar decât pentru sufrageria principală. Recomandarea noastră ar fi să mergeți până la unul dintre modelele X80 din gama Sony pentru a vedea îmbunătățiri reale.

Sony Bravia X80K / X81K / X85K / X89K

Gama X80 de la Sony include 80, 81, 85 și 89 și poate fi o provocare să se stabilească diferențele dintre ele.

Când vine vorba de asemănări, toate aceste modele oferă același panou LED 4K HDR ca și la X72K. Cu toate acestea, ele oferă o treaptă superioară procesorului X1 de la Sony, care este responsabil pentru o mulțime de îmbunătățiri vizuale ale televizorului, inclusiv pentru bogăția culorilor, reducerea zgomotului și reproducerea detaliilor. Aceste modele de TV Smart Sony introduc, de asemenea, o interfață Google TV care oferă o îmbunătățire față de versiunea Android. Toate aceste patru modele sunt ceea ce am putea defini ca fiind entry-level. Cu toate acestea, îmbunătățirile vizuale și varietatea de dimensiuni le fac să fie alegerea noastră preferată în detrimentul modelului X72K.

În ceea ce privește performanțele sonore, toate suportă Dolby Vision și Dolby Atmos. Așadar, atunci când se aplică un sistem și un conținut compatibil, vă puteți aștepta la o creștere a performanței audio. Toate au 2 difuzoare de 10W cu balans X, care oferă o calitate clară a sunetului, dar nimic care să vă uimească.

În ceea ce privește diferențele, atât X80K, cât și X81K au un panou de 50 Hz. În timp ce X85K și X89K oferă un panou de 100 Hz. Frecvența de reîmprospătare mai mare de la X85K și X95K înseamnă că vă puteți aștepta la o performanță mai lină, mai bună pentru sport, secvențe de acțiune și alte conținuturi cu ritm rapid decât un Smart TV LG, de exemplu. Sony oferă, de asemenea, tehnologia inovatoare Motionflow, care fluidizează și mai mult mișcarea prin adăugarea de cadre suplimentare între cele existente. Aceste îmbunătățiri devin în mod inevitabil mai bune pe măsură ce urcați în seria X80.

Dacă sunteți pasionat de jocuri, atunci merită remarcat faptul că toate aceste televizoare oferă ALLM în HDMI 2.1 și Auto HDR Tone Mapping, dar X85K sau mai sus ar fi cea mai bună opțiune pentru jocuri, datorită panoului de 100 Hz și ratei de reîmprospătare variabile. În general, pentru ceea ce am considera încă entry-level pentru Sony, cei care caută un LED 4K ar obține o performanță decentă de la oricare dintre aceste televizoare.

Sony Bravia XR X90K

X90K este momentul în care ieșim din categoria entry-level și intrăm în cea mai înaltă performanță.

Una dintre diferențele cheie dintre X90K și modelele anterioare este că acest televizor beneficiază acum de Full Array. În acest caz, pixelii nu mai sunt iluminați în jurul marginii televizorului, ci în spatele ecranului. În cele din urmă, această dispunere înseamnă că puteți obține o imagine mult mai curată, de calitate superioară, cu o imagine în general mai luminoasă. X90K utilizează, de asemenea, funcția de atenuare locală direcționată pentru a asigura imagini mai întunecate, mai profunde și mai bogate decât modelele anterioare din acest ghid.

X90K reprezintă, de asemenea, începutul gamei „Bravia” de la Sony, care evidențiază introducerea procesorului cognitiv Bravia XR de la Sony. Un pas înainte clar față de procesorul X1, versiunea Bravia XR adaugă televizorului dvs. o reproducere îmbunătățită a culorilor și o cartografiere a adâncimii. Asigurând că televizorul dvs. poate produce o profunzime de câmp mai bună pentru o imagine mai reală. De asemenea, a fost îmbunătățită analiza sa cu privire la locurile în care ar trebui să vă concentrați privirea în timp ce vă uitați la televizor, oferind acestor zone mai multă atenție și accent.

Pe lângă procesorul XR, X90K și modelele superioare oferă, de asemenea, acces la serviciul de streaming Bravia Core de la Sony. Care vă permite să redați gratuit conținut Sony în streaming până la 80mps, în funcție de conexiunea dvs. la internet. Sony ne-a oferit, de asemenea, câteva îmbunătățiri specifice de performanță pentru X90K, cum ar fi: XR Colour, XR Contrast Booster și XR Clarity. În esență, toate aceste caracteristici lucrează pentru a oferi o performanță excelentă a LED-ului Full Array, care este deosebit de impresionantă în spațiile mai luminoase.