Potrivit ultimelor date centralizate la nivelul Poliţiei Române, în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie, specialiştii în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul inspectoratelor judeţene din ţară „au derulat peste 141 de acţiuni şi 631 de controlae la personae fizice şi juridice, pentru prevenirea faptelor ilicite din acest domeniu”.
În documentul de presă amintit se mai precizează faptul că, în cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost puse în executare 30 de mandate de percheziţie domiciliară, precum şi faptul că acţiunile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de acțiuni speciale și al jandarmilor implicând, de asemenea, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, ai asociațiilor de vânătoare și specialiști ai inspectoratelor teritoriale de muncă.
„În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 113 infracțiuni la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, cu măsura complementară a anulării dreptului de deținere și/sau, după caz, de port și folosire a armelor deținute, precum și de confiscare a bunurilor obiect al contravenției. De asemenea, au fost indisponibilizate 74 de arme, dintre care 50 deținute legal, 24 deținute ilegal, 3.293 de bucăți de muniție, dintre care 891 de bucăți de cartușe deținute legal, iar 2.402 bucăți de cartușe deținute ilegal, 182 de kilograme de carne vânat, 36 de capcane și 8 autovehicule. Totodată, în domeniul explozivilor și al substanțelor periculoase, au fost indisponibilizate 30 de kilograme de explozivi de uz civil, 744 de kilograme de articole pirotehnice, 100 de kilograme și 110 litri de substanțe periculoase, 2.290 kg. și 1.310 litri de deșeuri periculoase, precum și 11,7 kilograme de mercur“, se mai men­ţionează în comunicatul amintit.