Odată cu partida cu FC Universitatea Cluj – ce se va disputa vineri, 2 decembrie, de la ora 19.00, pe stadionul „Ilie Oană”, în cadrul etapei a 19-a din Superliga- începe ”un decembrie de foc” pentru Petrolul!
Trei meciuri în campionat – acasă cu U. Cluj, menționat mai sus, apoi o deplasare la Rapid, pe ”Național Arena”, nu în ”Giulești” și un ultim joc pe ”Ilie Oană”, cu Craiova ”lui Mititelu”, pe 18 decembrie, ultima adversară din campionat în 2022 fiind și oponentă în etapa a treia din Cupa României (săptămâna viitoare, marți). Cam așa arată ”țintarul” din care Petrolul trebuie să iasă bine în campionat, mai ales pentru că, în Cupă, are șanse minime să meargă mai departe. În campionat, însă, cele trei meciuri vor da ”direcția” pentru anul viitor, pentru ceee ce a mai rămas din retur și, apoi, pentru… play-out, pentru că, să fim realiști, pare greu de crezut că elevii lui Nae Constantin pot ”doborî” echipe precum FCSB, Sepsi, Craiova ”lui Rotaru”, Rapid, ca să nu mai vorbim despre CFR Cluj și Viitorul! Și, s-a cam terminat cu calculele pentru play-off!
Totuși, să ajungi cât mai aproape de această zonă, a primelor șase clasate, este important prin prisma viitoarelor emoții privind evitarea retrogradării, a barajelor de menținere, pentru că acela care se uită în clasament și „înjumătățește” punctele poate vedea că nu este deloc ușor să te consideri ”scăpat”!
Iar cum la Petrolul urmează o perioadă grea, cu multe semne de întrebare în… conturi, unde se caută soluții pentru asigurarea bugetului, orice punct în aceste ”zile albe” poate fi decisiv pentru perioada care va urma. Când nu se știe câți bani vor mai fi, ce jucători se vor vinde, dacă se vor vinde, cine pe cine va conduce!

Ieri a fost… grevă!

Că urmează o perioadă dificilă o dovedește faptul că, ieri, jucătorii au așteptat o discuție lămuritoare cu conducerea, discuție care nu a mai avut loc ”din diverse motive”. Astfel, jucătorii au luat decizia de a nu se antrena, ședința de pregătire de dimineață nemaiavând loc! Cum meciul este vineri, fiecare zi poate avea consecințe greu de anticipat.
Programul complet al ultimei luni din an pentru Petrolul:
– vineri, 2 decembrie, ora 19.00: FC Petrolul – FC Universitatea Cluj (Superliga, etapa 19)
– marți, 6 decembrie, ora 19.00: FC Petrolul – U Craiova 1948 (Cupa României)
– miercuri, 14 decembrie, ora 19.00: Rapid București – FC Petrolul (Superliga, etapa 20)
– duminică, 18 decembrie, ora 14.30: FC Petrolul – U Craiova 1948 (Superliga, etapa 21)