La începutul săptămânii, oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au desfășurat mai multe acțiuni pe raza comunelor Apostolache, Blejoi și Ciorani, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „în activităţi au fost angrenaţi zeci de polițiști, care au legitimat peste 350 de persoane și au verificat 25 de societăți comerciale, controlând, în trafic, peste 300 de autovehicule.
În vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, polițiștii rutieri au efectuat peste 210 testări cu apartul etilotest, în vederea identificării persoanelor care conduc sub influența alcoolului, aplicând, în total, 89 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, dintre care 41 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reținute şase permise de conducere – trei dintre acestea pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului -, precum și patru certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 37.758 de lei».
În marja raziilor efectuate, în acelaşi document de presă al IPJ Prahova se mai precizează faptul că „angajaţii de la Serviciul de Investigare a ­Criminalității Economice au constatat o infracțiune conform Legii nr. 84/1998 R privind mărcile și indicațiile geografice, aplicând totodată şi opt sancțiuni contravenționale. (…) Valoarea totală a sancţíunilor aplicate în cadrul acestei acțiuni a fost de 17.500 de lei“.