„Fie ca toţi oamenii în vârstă, fie ca bunicii – mai ales cei singuri – să primească vizita câte unui înger, pentru a-şi aminti că nu sunt singuri! Bunicii ne sunt rădăcinile, iar fără ei ne pierdem identitatea!”.
Aceste cuvinte-îndemn au fost scrise de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, într-un comunicat de presă, la sfârşitul săptămânii trecute. Mai exact, în data de 1 octombrie, când a fost marcată „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”.

Dincolo de cuvinte, însă, oamenii legii au transformat gândurile în fapte. Concret, după cum se men­ţionează în acelaşi document de presă, „aceștia au ales să o viziteze pe doamna Lucica, din satul Valea Unghiului, care ne promisese în luna decembrie a anului trecut, într-o vizită anterioară, că va zâmbi tot anul pentru faptul că i-am deschis poarta în toiul iernii. Pe doamna Lucica am găsit-o tot în pridvorul casei, ca anul trecut, bucurându-se de bătrânețea ei în căsuța de poveste din mijlocul satului. I-am deschis din nou poarta și am fost lângă ea pentru puțin timp, bucurându-i sufletul frumos. Călătoria noastră nu s-a încheiat atât de repede. Drumul ne-a dus mai apoi în orașul Slănic, făcându-i o vizită celui care, a fost colegul nostru, pentru o zi. Fiindcă nu puteam uita de «celebrul» nea Costică, cel care, la vârsta dumnealui onorabilă de 80 de ani, a pus de un flagrant cu polițiștii Orașului Slănic”.
Atât despre „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”. Atât şi mai târziu amintim despre gestul de suflet al reprezentanţilor IPJ Prahova, făcut la sfârşitul săptămânii trecute.
Mai târziu, fiindcă de ei, de vârstnici, ar trebui să ne amintim nu doar în prima zi a lunii octombrie, ci în ­fiecare zi.
Şi azi, şi mâine, şi mereu…