V. Stoica

În numai o jumătate de oră de la publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe 3 octombrie, a anunțului de cumpărare directă, Consiliul Județean Prahova a admis oferta depusă de o firmă de pază din Capitală pentru asigurarea serviciilor de pază, monitorizare și intervenție la obiectivul CET Brazi.

Potrivit documentației de atribuire, serviciile ar urma să fie prestate pentru o perioadă de o lună, contra sumei de 199.332 de lei fără TVA, adică 40.277,23 de euro fără TVA, cât costă un apartament cu două camere într-unul dintre cartierele municipiului Ploiești!
Ce trebuie să facă firma de pază în această lună? Să asigure ”siguranța obiectivelor, a bunurilor, valorilor și activităților împotriva oricăror acțiuni ilicite care lezează siguranța proprietăților, inclusiv a mediului înconjurător, pentru imobilul CET Brazi”, printre obligațiile agenților de pază fiind și permiterea accesului în obiectiv numai în conformitate cu reglementările legale, precum și în conformitate cu dispozițiile interne, dar și să anunțe producerea unor evenimente precum avarii la instalații, conducte sau rezervoare de apă, combustibili sau la rețelele electrice. Conform cerințelor autorității contractante – Consiliul Județean Prahova – numărul de posturi neînarmate, servicii de monitorizare și intervenție și monitorizare video: 12 posturi asigurate permanent cu 48 de agenți de pază și două posturi de zi, cu doi agenți de pază.