N. D.

Având în vedere că, în ceea ce privește criza apei calde de la Ploiești, au fost aduse în discuție și facturile pentru serviciile de termoficare, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Ploiești a făcut public rezultatul verificărilor pe această temă, mai nou, și de către noul viceprimar al orașului. S-a anunțat, astfel, că viceprimarul Anca Popa a verificat facturile înregistrate în evidența contabilă a primăriei pentru serviciul local de termoficare, având în vedere că aceasta are ca atribuții, pentru coordonare, îndrumare și verificare, și Direcția Economică a municipalității.
”În ceea ce privește situația subvenției la energia termică livrată populației, s-a constatat că, pentru suma datorată la acest capitol fostului operator al serviciului de termoficare (n.n. – Veolia), care este în cuantum total de 114.097.866,28 lei, există prevedere bugetară, pentru anul în curs, în valoare de 44.796.532,47 lei”, se arată în comunicatul Primăriei Ploiești. Totodată, prin intermediul documentului menționat, au fost făcute precizări și în cazul facturilor emise de către noul operator de termoficare: ”În altă ordine de idei, facturile pentru subvenția la energia termică livrată populației, emise de noul operator, S.C. Termoficare Prahova S.A., sunt în evidența Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova și au o valoare de 6. 637. 787,05 lei. Având în vedere că, până în prezent, facturile menționate nu au fost confirmate și avizate în privința consumului realizat, de către (A.D.I.) Termo Prahova, conform atribuțiilor ce îi revin acestei structuri locale, Primăria Ploiești nu poate dispune plata acestora. În aceste condiții, luând în considerare și legislația de specialitate în vigoare, viceprimarul Anca Popa a declarat că nu va acorda “bun de plată” pentru facturile respective, emise de către operatorul S.C. Termoficare Prahova S.A.”
Pe de altă parte, după acest comunicat, Primăria Ploiești a mai făcut un alt anunț, din care a reieșit faptul că, în continuare, nu are sprijinul aleșilor județeni,care sunt și membri în AGA de la ADI Termo Prahova: ”Nici astăzi (n.n-ieri) nu s-a putut ține ședința AGA a ADI Termo Prahova deoarece nici unul din cei 4 reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova nu a fost prezent – Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și al ADI Termo Prahova, Dorin Ilian Leţea, director general Hidro Prahova, Alina Georgiana Tinca, director la Direcția Juridică a Consiliul Județean Prahova, Valentin Stelian Gheorghe, consilier Direcția Economică a Consiliului Județean Prahova. Totodată, Consiliul Județean Prahova nu a adoptat o hotărâre de Consiliu pentru trecerea CET Brazi în patrimoniul Municipiul Ploiești. Însă, municipiul Ploiești continuă procedura de înființare a societății Termo Ploiești S.R.L., toate documentele necesare înființării societății respective, aduse astăzi la primărie, fiind semnate”.