N.Dumitrescu

Cei care vor alege să-și petrea­că acest sfârșit de săptămână în cea mai cunoscută stațiune de pe Valea Prahovei – Sinaia – vor avea ocazia să participe, gratuit, și la o mulțime de evenimente culturale și distractive, cu prilejul tradiționalelor acțiuni organizate de către autoritățile locale la început de toamnă.
Este vorba despre Festivalul Sinaia Forever, aflat anul acesta la cea de-a XXVII-a ediție, care se va desfăşura în perioada 9-11 septembrie, în cadrul căruia peste peste 20 de artiști și trupe cunoscute vor concerta, fiind anunțate și alte numeroase evenimente pline de culoare, ritmuri și veselie, pentru toate vârstele, mult mai bogate, din punct de vedere organizatoric, după restricţiile celor doi ani de pandemie. Astfel, deschiderea ediţiei din acest an, a cărei temă este „I’m Sinaia”, este programată să aibă loc vineri, la ora 18,00, când a fost anunțată o “grandioasă” paradă în care, potrivit autorităților locale, îşi vor găsi locul toţi participanţii, invitaţii şi spectatorii. “Toţi, împreună, vom simţi fiorul trecerii prin cele trei porţi alegorice, traversând centrul oraşului şi parcurgând cele trei zone ce reprezintă tema festivalului. După ce, anul trecut, din cauza restricţiilor ne-am desfăşurat toate activităţile pe mai multe scene mai mici, pe lângă acestea, vom reveni pe scena mare din centrul Parcului Dimitrie Ghica. Vedetele momentului vor concerta seară de seară, până când impresionantele focuri de artificii ne vor face să visăm şi să ne punem o dorinţă pentru viitor. Aşa cum este deja intrat în tradiţie, Bulevardul Carol I va deveni pietonal. Vor exista trei zone care se vor îmbina armonios şi care reprezintă Trecutul (Ieri), Prezentul (Azi) şi Viitorul (Mâine). Pe scene vor urca 21 de artişti şi vor fi 28 de concerte”, au transmis organizatorii.
Concret, în prima zi a manifestărilor, 9 septembrie, vor concerta Ana Coman și Jazzy Jo, pe lista artiștilor fiind și Trupele Crispus, Domino, Zmei3&Corina Sîrghi, Cosmin Seleși Orchestra, dar și fanfara Țara Bârsei, Oana Radu, Damian Drăghici&Brothers, Alina Eremia, Vița de Vie etc. Sâmbătă sunt programate parada picioroangelor, momente de caricatură stradală, un spectacol aparte urmând să fie oferit de baloanele gigant de săpun, cât și de marionete, printre artiștii care vor concerta fiind Laura Lavric, Irina Rimes și The Motans, cu precizarea că și duminică vor continua spectacolele stradale, numeroase alte evenimente fiind programate pe tot parcursul zilei. În vederea bunei organizări a evenimentelor menționate, în perioada 9-11 septembrie vor fi și restricţii de trafic în centrul staţiunii, accesul auto fiind făcut pe rute alternative. Totodată, trebuie evitate și zonele în care vor fi amplasate materialele pirotehnice pentru artificii, acestea fiind împrejmuite şi semnalizate corespunzător.