Printre proiectele ce vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” se află și două investiții din comuna Blejoi, ambele pentru rețeaua de canalizare a localității.
Astfel, conform informațiilor făcute publice, la finalul săptămânii trecute, de către reprezentanții Ministerului Dezvoltării, pentru obiectivul de investiții ”Rețea canalizare menajeră și pluvială pe partea dreaptă a străzii Teleajenului, sat Ploieștiori, comuna Blejoi”, a fost alocată suma de 4,5 milioane de lei, iar pentru ”Execuție canalizare menajeră și pluvială pe partea stânga și pe partea dreapta a străzii DC 10A (Radu Tudoran)”, suma este mult mai mare – 21,5 milioane de lei.
Din cele 228 de solicitări de finanțare primite din localitățile județului Prahova, 203 au fost declarate eligibile (cu o valoare totală care se apropie de 3 miliarde de lei), iar pentru 158 de proiecte au fost stabilite și alocările bugetare.
Printre acestea se află și cele două proiecte menționate, depuse de Primăria Blejoi pentru finanțare prin fonduri guvernamentale.