N.D.

Camera de Comerț și Industrie Prahova continuă, și în acest an, să deruleze proiecte, cu finanțare europeană, prin intermediul cărora se dorește să se vină în sprijinul mediului de faceri de pe plan local. Astfel, așa cum s-a anunțat, instituția camerală prahoveană desfăşoară proiectul european ”IDEA – Inovare digitală esențială pentru angajați și angajatori”- a cărui lansare a avut loc recent, menit să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale, prin programe de formare profesională continuă.
În fapt, proiectul va consta în organizarea de cursuri pentru dobândirea de competențe digitale, beneficiari fiind angajați din întreprinderi mici și mijlocii, dar, cel mai important, este faptul că aceste cursuri vor fi gratuite, acestea urmând să se desfăşoare începând din această lună. În funcție de opțiunea acelora care se vor înscrie, cursurile se vor desfășura pe trei paliere, respectiv: competențe digitale de bază; competențe digitale avansate și competențe digitale dedicate specialiștilor în domeniul IT.
Criteriile de selecție pentru beneficiarii cursurilor menționate sunt, printre altele: să fie persoane încadrate cu contract individual de muncă; vârsta cuprinsă între 16 – 64 ani ; să nu mai fost beneficiari ai altor programe care au fost finanțate pentru același tip de activitate; să fie angajaţi la firme care au sediul sau punctul de lucru în Regiunea Sud-Muntenia, din care face parte și Prahova, precum şi din regiunile Sud-Est şi Nord- Est, cu studii medii cu sau fără diplomă de BAC, studii superioare.
Cursurile cuprind pregătire teoretică și practică pe o durată de 40 de ore ( program după-amiaza) și se vor derula în format fizic ( în cazul cursu­rilor IT de bază) la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, și în sistem on-line, în cazul celorlalte două cursuri.
Potrivit reprezentanților CCI Prahova, înscrierea la aceste cursuri se va face pe principiul « primul sosit-primul servit », cu mențiunea că solicitanții – peste 300 de persoane -au posibilitatea să fie înscriși și în următoarele grupe care se vor forma în cursul acestui an, persoanele interesate putându-se adresa direct la sediul instituției camerale din Ploiești, stra. Cuza Vodă nr. 8.