Petrolul merge în faza grupelor Cupei României Timișoreana, după o victorie clară obținută, la Mediaș, în fața divizionarei secunde CSC 1599 Șelimbăr. După o primă repriză mai puțin reușită, „lupii” s-au dezlănțuit după pauză, atunci când au înscris toate cele patru goluri ale meciului, prin Huja (55), Velisar (79) și Măzărache (89 și 90+2).
Pentru a treia oară, la Mediaș, în ultimele nici două luni, Petrolul a suferit în prima jumătate de oră a întâlnirii cu ocupanta locului trei din eșalonul secund, CSC 1599 Șelimbăr. Sibienii au început mai bine, au fost și destul de periculoși în startul întâlnirii, iar elevii lui Nicolae Constantin au intrat cu adevărat în joc spre minutul 30, atunci când Tucaliuc a și încercat pentru prima dată poarta adversă, șutul său fiind respins de către Silveanu (29). Până la pauză, Ivanovski (38) și Cioiu (41) au ratat șansa să modifice „tabela”, dar au și anunțat, pe de altă parte, recitalul ce avea să vină după reluare.
Lucrurile au început să intre pe făgașul normal la zece minute după pauză. Un corner de pe dreapta a dus la deschiderea scorului, pentru că Tamaș a câștigat duelul aerian cu Dandea, balonul a ajuns la HUJA (56), iar fundașul central al „lupilor” a înscris, din fața porții, cu capul: 0-1. Au urmat două faze complicate pentru Petrolul, prima rezolvată cu bine de către debutantul Leitner, austriacul fiind autorul unei parade salvatoare la șutul lui Gele (62), iar cea de-a doua irosită de către Manole (69), cel care, scăpat singur pe dreapta, a trimis pe lângă colțul lung.
Liniștea a venit din piciorul lui VELISAR (79), cel care a detonat o „torpilă”, de la circa 25 de metri, în colțul din stânga lui Silveanu, și, din acel moment, zarurile erau aruncate. Pe final, „dubla” lui MĂZĂRACHE (90 și 90+3) a dus scorul la proporții ușor nebănuite după modul în care se derulaseră ostilitățile pe parcursul primei părți, dar justificate, totuși, raportat la diferența de valoare și pretenții dintre cele două echipe.

Pe cine „sare schema”?
De remarcat că Petrolul a tratat serios meciul, folosind mulți dintre titulari, pentru a nu risca o eliminare prematură. Au debutat austriacul Leitner, cel care pare a fi o soluție și pentru campionat și Mathaus, acesta din urmă părând, de asemenea, ”util”.
Pentru ca ambii să fie apți de joc și în Liga I, Petrolul trebuie să facă două înlocuiri în ”lista de 25” depusă la Liga Profesionistă de Fotbal, astfel că doi dintre jucătorii actuali vor pierde dreptul de joc în Liga I, pentru a face loc ultimilor sosiți. Să vedem pe cine ”sare schema”…

CSC 1599 Șelimbăr – FC Petrolul 0-4 (0-0)
Stadion: Gaz Metan Mediaș. Spectatori: circa 500.
Marcatori: Huja (56), Velisar (79), Măzărache (90 și 90+3)
CSC Șelimbăr: Silveanu – Monea, Natea (Vișa 76′), Dandea (cpt.), D. Tătar – Cărăruș (Tud. Man 80′), Curtean, Buzan (Oct. Ursu 59′), Mir. Manole – Ciocâlteu (Raicea 59′), Gele (Cârstean 80′). Antrenor: Eugen Beza
FC Petrolul: Leitner – Mathaus (Meijers 63′), Gab. Tamaș, Huja – Pashov, Cebotaru (cpt.)(Seto 80′), Tucaliuc, Velisar – Manzala (Cioiu 27′), Ivanovscki (Măzărache 80′), Grozav (M. Bratu 80′). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Sorin Vădana (Cluj-Napoca) – George Suciu (Câmpia Turzii) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă: Octavian Ciucanu (Braşov). Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu). Delegat joc: Felix Grigore (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Velisar

Astăzi se stabilesc grupele Cupei
Casa Fotbalului găzduiește astăzi, de la ora 12:00, tragerea la sorţi a grupelor Cupei României Betano, ediţia 2022/23, în urne aflându-se și Petrolul. În noul sezon, Cupa României are un nou format, ”pentru bogaţi”, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League.
Noul format al Cupei României aprobat prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 18 mai 2022 prevede ca în faza grupelor să participe 24 de echipe, dintre care 16 echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1. Cele opt echipe din primul eşalon sunt cele șase din play-off și locurile 1 și 2 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat.

Litigii și amenzi
Petrolul a mai bifat o amendă, LPF anunţând, în ultima ședinţă a Comisiei de Disciplină, o sancţiune de 5000 de ron după incidentele din tribune, de la meciul cu Farul (obiecte pirotehnice folosite, torţe aruncate în teren etc). Aceeași penalitate va fi plătită și de Farul, din același motiv.
Petrolul, care tocmai a scăpat de interdicţia transferurilor, după un litigiu la FIFA cu fostul jucător, Armando Vajushi, are acum de rezolvat și alte reclamaţii, ”pe plan intern”, litigii cu jucători care au evoluat la Ploiești în sezonul trecut, la promovarea din Liga a II-a. Ploieștenii au ”închis” litigiul cu Silviu Pană, care a reclamat restanţele salariale, iar acum sunt reclamaţi de Chindriș – plecat în vară, dar și de Olimpia Rm. Sărat, care vrea bani de pe urma lui Șaim Tudor. Și, probabil, vor mai apărea și alte probleme de acest gen.

Foto: Valentin Macrea (www.sportpictures.eu)