F.T.

Potrivit centralizării efectuate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, privind activităţile derulate în primul semestru al anului, angajaţii instituţiei au intervenit la mai mult de o sută de sesizări făcute prin intermediul Numărului Unic „112”, la acestea participând peste 250 de oameni ai legii. Totodată, după cum se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei, în perioada menţionată au fost executate 24 de misiuni în cooperare cu alte forțe M.A.I.
De asemenea, jandarmii prahoveni au participat la punerea în executare a mai multor mandate de aducere în fața instanței de judecată, precum şi la acţiuni de prindere a hoţilor de material lemnos etc. Tot în urma centralizării datelor pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie, a rezultat faptul că oamenii legii din cadrul IJJ Prahova au aplicat peste 250 de amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 90.000 de lei, fiind date şi peste 170 de avertismente scrise pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Cu referire la infracţiuni, în comunicatul amintit se mai precizează faptul că «au fost constatate 12 fapte de natură penală cu 14 autori, fiind întocmite actele necesare începerii cercetărilor”.