Reprezentativa feminină de cadete a României va intra in focurile întrecerilor continentale începând din finalul acestei săptămâni, tinerele Acvile urmând să evolueze începând de vineri, 19 august, în cadrul Grupei D din FIBA U16 Womens European Championship, Division B, de la Podgorica. Aflat în plină campanie de pregătire la Timișoara, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Veronica Gavrilă a stabilit componența lotului tricolor care ne va reprezenta în competiția continentală rezervată sportivelor de până in 16 ani, numele celor 12 Acvile fiind înregistrat deja pe platforma de eligibilitate FIBA. România se va confrunta în cadrul Grupei D, în ordine, cu selecționatele similare ale Marii Britanii, Luxemburg, Austriei și Slovaciei, toate meciurile urmând sa fie transmise de FIBA TV.
După o perioadă de pregatire începută în iunie la Costinești și care va fi finalizată în zilele următoare la Timișoara, cu zeci de antrenamente intense de pregătire fizică, dar și cu alte zeci de antrenamente tehnico-tactice, cumulate și cu o serie de meciuri de verificare a potențialului tricolor, staff-ul tehnic al naționalei de cadete a României s-a decis asupra numelor celor 12 sportive care vor îmbracă echipamentul cu tricolor în cadrul FIBA U16 Womens European Championship, Division B, de la Podgorica. Astfel, conform deciziei staff-ului coordonat de antrenorul principal Veronica Gavrilă, iată lista de sportive care a fost încărcată deja pe platforma de eligibilitate FIBA:
TENU CARLA MARIA – ACS DAN DACIAN BUCUREȘTI
BARBU IRIS ALEXANDRA – ACS DAN DACIAN BUCUREȘTI
TANASE DARIA MARIA – CSM PLOIEȘTI
MUNTEANU CARINA MARIA – CSM PLOIEȘTI
HARABULA MARA – ACS DAN DACIAN BUCUREȘTI
ZANE AGNES ELENA – CSS4 CHAMPIONS BUCUREȘTI
NEMEȘ GRETA – SEPSI SIC SF. GHEORGHE
BELEGANTE ILINCA MARIA – ACS DAN DACIAN BUCUREȘTI
CÂRMACIU MARTA – ACS DAN DACIAN BUCUREȘTI
SAVU-ISTRĂTESCU IOANA MARIA – CSM PLOIEȘTI
PAUȘAN DARIANA BEATRICE – CSU VALBON ARAD
SÂRBU BIANCA MIHAELA – ACS DAN DACIAN BUCUREȘTI
Staff-ul tehnic tricolor pentru întrecerile continentale de la Podgorica este format din Veronica Gavrilă (antrenor principal), Florina Pora și Melania Kokovay (antrenori secunzi), Mosa Ahmed Nabil (fizioterapeut), Paula Misăilă (antrenor coordonator FRB) și Tiberiu Dumitrescu (director tehnic FRB).
Conform programului competiţional FIBA, Naționala României va juca în prima fază astfel:
România – Marea Britanie (19 august, ora 22:00, Bemax Arena)
Luxemburg – România (20 august, ora 22:00, University Sports&Culture Hall)
România – Austria (22 august, 19:45, University Sports&Culture Hall)
Slovacia – România (23 august, ora 15:15, Bemax Arena)
Primele două clasate din fiecare grupă vor accede în sferturile de finală, echipele din Grupa D urmând să evolueze în cruciș cu cele din Grupa C, care este formată din naționalele Ucrainei, Islandei, Elveţiei, Suediei și Israel, toate meciurile din seria eliminatorie pentru locurile 1-8 fiind găzduite de Bemax Arena din Podgorica.
Conform forului internaţional, toate meciurile din cadrul întrecerilor de la Podgorica vor fi transmise în direct pe FIBA TV.