F.T.

Duminică, 28 august, în intervalul orar 09:00-12:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au acționat cu forţe mărite pe raza orașului Băicoi.
La razie au participat atât angajaţi ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului Rutier, ai Poliției Municipiului Câmpina, cât și cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare Prahova.
Scopul activităţilor a fost acela de prevenire și combatere a faptelor antisociale, de prevenire şi combatere a pricipalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu produse alimentare și nealimentare, pe drumurile publice din oraș și în piaţa mixtă a orașului Băicoi. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, oamenii legii „au legitimat peste 200 de persoane și au verificat 80 de societăți comerciale, controlând totodată și 120 de autovehicule.
În urma controalelor efectuate în trafic au fost depistați doi bărbați conducând sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care le-au fost reținute permisele de conducere. În cadrul acțiunii au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale (…), valoarea acestora fiind de peste 54.000 de lei”.
În acelaşi document de presă al poliţiei prahovene este exemplificată următoarea speţă: „Cu ocazia verificării de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova a unei societăți comerciale deținute de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Vărbilău, s-a constatat faptul că bărbatul nu fiscalizase suma de 2.330 de lei, motiv pentru care suma în cauză a fost confiscată, fiind aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale».