George Marin

De o partidă vivace, plăcută, fără durități și fără cele de „new fashion” crampe au avut parte puținii spectatori prezenți în jurul arenei de lângă Sala „Olimpia”.
După ce partida din prima etapă a fost amânată, gazdele au avut poftă de joc și au dominat debutul meciului. Chiar au solicitat un penalti (min. 9), dar au uitat repede de doleanța exprimată pentru că, la faza imediat următoare, Florin Cristea, aflat în stânga careului, a reluat în poartă o centrare venită de pe dreapta. Echipa lui Daniel Chiriță – o prezență mai mult decât semnificativă pe teren – și-a continuat dominarea, incursiunile câmpinene în terenul advers fiind sporadice. Despre periculozitatea acțiunilor oaspeților putem vorbi doar la lovitura liberă – un fel de amabilitate a arbitrului – bătută, din dreapta, de experimentatul Claudiu Dumitrescu. Centrarea a fost bună, dar Botoșneanu a reluat-o slab, cu umărul, și mingea nu a creat dificultăți porții ploieștene (min. 20). S-a făcut repede 2-0, când Dragoș Dumitru a pătruns din partea stângă către centru, după un avantaj bine aplicat de arbitru, însă mingea i-a sărit rău în momentul ­șutului. Dar, cum se spune că tot răul e spre bine, șutul, altfel decât gândit de atacantul petrolist, a întâlnit un picior întins pentru blocaj, a luat boltă și l-a păcălit pe portar (min. 25). Condusă cu două goluri, Câmpina a întețit un pic jocul, dar singura situație care a purtat un potențial de gol a fost angajarea frontală pentru pătrunderea lui Nae, în careu.Însă,pe bătăiosul atacant al oaspeților l-a trădat preluarea (min. 34). Ar fi putut rămâne într-o bună situație de a șuta și nu se știe cum s-ar fi terminat faza.
Mitanul secund a pornit cu un gol fulger. Cristea a primit o minge din apărare, a pasat rapid, pe stânga, către Dumitru, care a preluat, a pătruns rapid în careu și a șutat pe sub Iscru, ieșit pentru un disperat blocaj (min. 47). De la acest scor de forfait, Câmpina a încercat, și a reușit, să stea mai mult în terenul advers, profitând și de o oarecare cădere a randamentului liniei de mijloc a gazdelor. Dar, cu adevărat periculos la poarta adversă au ajuns destul de rar, eforturile lui Decebal Nae fiind aproape singulare, el aflându-se la capătul acțiunilor despre care vorbeam: șut, din dreapta, prins de portar (min. 50), un șpiț de ultim efort, la o minge primită de la Manole (min. 58), un șut în cros, din dreapta, din afara careului, dar mingea a trecut pe lângă poartă (min. 72) și lovitură în stâlpul porții, astfel refuzându-i-se atacantului câmpinean un gol pe care l-ar fi meritat (min. 74). Tot Nae l-a angajat frontal pe Ilioiu, dar nu s-a putut obține mai mult decât un corner (min. 76). Odată cu ieșirea lui Nae și intrarea crudului Gabriel Dumitrescu (15 ani, fiul lui Claudiu Dumitrescu), oamenii lui Chiriță și-au amintit că mai există ofensivă și au terminat meciul cu o pasă a lui Dumitru pentru Trifan completată de acesta din urmă cu un șut „din prima”, cu latul, pe jos, din afara careului mare. Balonul s-a dus către bara din stânga a porții, curgerea lui spre gol fiind urmărită cu intensă curiozitate de toți spectatorii, inclusiv de Iscru. Da, a fost gol! – a constatat toată lumea (min. 87).
În concluzie, Petrolul 95 a câștigat un meci în care și-a pus în valoare verva și viteza jocului pe flancuri, din acele locuri asigurându-se, de cele mai multe ori, și finalizarea, fără ca atacanții centrali utilizați să se ridice la același nivel. A beneficiat și de o defensivă foarte sigură atâta vreme cât Kiru s-a aflat pe teren. De partea cealaltă, Câmpina a prezentat un joc cu destule fluctuații, colectivul neputând pune eficient în valoare puținele individualități cu impact asupra jocului de care dispune. De remarcat, la gazde, prezența, pe banca tehnică a tunisianului Younes Hamza, care dorește să deprindă, cât mai repede, cu ce ”mănâncă” această meserie! De urmărit…

Petrolul 95 Ploiești – CS Câmpina 4-0 (2-0)
Stadion: Baza Kiru Sport. Spectatori: 50.
Au marcat: Fl. Cristea (9), Dr. Dumitru (25, 47), Trifan (87).
Petrolul 95: Ed. Preda – Mateescu, D. Chiriţă (56 Ciorobontea), Răducea, Moise – Buturugă (cpt.) (79 Lungu), Trifan – Brencu (66 Fieraru), Dr. Dumitru, Fl. Cristea – A. Codreanu (56 L. Grigore). Rezerve neutilizate: Marincu – Cr. Nica. Antrenori: Hamza Younes, Daniel Chiriţă.
Câmpina: Iscru – Coman (cpt.) (70 Tocitu), Merluţă, Fl. Niculae, Nichifor – Ilioiu, Bărcănescu (66 R. Badea) – Cl. Dumitrescu, Botoșneanu (79 Buzilă), Burchi (46 Manole) – D.G. Nae (86 G. Dumitrescu). Rezerve neutilizate: T. Ionescu – Matache. Antrenori: Mugurel Dedu, Sorin Spoială.
Avertismente: Dr. Dumitru (41) / Coman (39).
Arbitri: Bogdan Popișteanu (Brazi) – Valentin Dumitrache, Alexandru Cîrstea (ambii din Ploiești).
Observator AJF: Cătălin Popescu (Ploiești).
Jucătorul meciului: Dragoș Dumitru.

Liga A Prahova, etapa 2, rezultatele:
Petrolul 95 Ploiești – CS Câmpina 4-0
CSO Băicoi – Petrolistul Boldești 1-2
AFC Brebu – CS Brazi 3-1
Voinţa Vărbilău – Unirea Urlaţi 1-1
Triumf Poiana Câmpina – Teleajen Văleni 2-3
CS Mănești – CS Cornu 3-0
Tricolorul Breaza – Atletic United Ploiești 6-0
CS Strejnic – FC Bănești 1-6
CSC Berceni – CSC Măneciu 1-3

Etapa viitoare, astăzi, ora 18.00:
CSC Măneciu – Tricolorul Breaza
FC Bănești – CSC Berceni
CS Câmpina – CS Strejnic
Teleajen Văleni – AFC Brebu
CS Brazi – Petrolistul Boldești
Unirea Urlaţi – Triumf Poiana Câmpina
CS Cornu – Voinţa Vărbilău
Petrolul 95 Ploiești – CSO Băicoi

Miercuri 31 august, ora 18,00:
Atletic United Ploiești – CS Mănești