Ca pasionați specializați în mai multe domenii creative, inclusiv fotografie de nuntă, fotografie de portret, cinematografie, este posibil să fi devenit și pilot de dronă la distanță.

Drona DJI Mini 2 este cunoscută pentru dimensiunile sale mici, greutatea ultra-ușoară și designul ușor de transportat. Deși, cu câteva tehnici simple, este, de asemenea, o cameră aeriană de mare putere foarte capabilă. Creatorii își pot duce fotografiile cu drona DJI Mini 2 la următorul nivel cu câțiva pași simpli pentru a maximiza această mică dronă de mare putere.

Cu acest articol, scopul nostru este de a produce conținut educațional convingător care inspiră și împuternicește creatorii. Ne place să preluăm tehnici avansate de fotografie și cinematografie și să le predăm într-o manieră distractivă și ușor de înțeles.

În acest ghid, vom aborda modul de configurare a DJI Mini 2 pentru a obține cele mai bune fotografii de la senzorul său de 12 megapixeli.

Configurarea dronei DJI Mini 2 pentru fotografii

Pentru a obține cele mai bune fotografii de la senzorul de 12 megapixeli al lui DJI Mini 2, trebuie să vă asigurați că ați setat aparatul foto pentru a captura în format JPG + RAW. Acest lucru se face cu ușurință în aplicația DJI Fly, în timp ce vă aflați în modul foto. Acest lucru vă va asigura că veți captura cantitatea maximă de date posibile de la micul său senzor. De asemenea, vă va oferi cea mai largă gamă dinamică pentru editarea fotografiilor și vă va asigura că aveți acces la comenzile de balansare a albului în post-producție.

După ce ați setat camera foto a unei drone DJI Mini 2 pentru a captura fotografii în format RAW, puteți trece acum la utilizarea puternicului mod HDR din Mini 2, numit AEB. Acest mod este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Auto Exposure Bracketing”, în care camera va realiza un set de trei imagini succesive. Aceasta va capta expunerea de bază aleasă de dvs., împreună cu o imagine subexpusă și una supraexpusă. Rezultatul final devine atunci trei imagini în ceea ce este cunoscut sub numele de „expunere în bracketing”. Acest lucru vă permite să aveți la dispoziție o gamă și mai largă de tonuri și date pentru editarea fotografiei finale. Pentru a utiliza această setare pe DJI Mini 2, intrați în setările camerei din aplicația DJI Fly și selectați AEB ca mod foto.

Pentru a îmbina cele trei imagini AEB, puteți să le introduceți în Adobe Photoshop Lightroom și folosi opțiunea „photo merge” HDR pentru a le îmbina. Utilizarea combinației dintre imaginile RAW și modul de captură AEB poate îmbunătăți considerabil calitatea fotografiilor.

O altă modalitate excelentă de a maximiza capacitățile foto ale DJI Mini 2 este utilizarea modurilor panoramice încorporate. Aceste moduri sunt o modalitate excelentă de a capta o compoziție mai amplă. Ele oferă posibilitatea de a capta trei compoziții pe care nu le puteți obține în mod normal într-o singură imagine în modul automat. Pentru a profita de fotografiile panoramice largi, la 180 de grade și sferice din Mini 2, va trebui să comutați modul foto pe panorama în aplicația DJI Fly. Veți selecta apoi una dintre cele trei opțiuni disponibile pentru fotografiile cu drona DJI Mini 2:

  • Wide (largă)
  • 180 de grade
  • Sferică

Fotografiile de pe DJI Mini 2 pot beneficia de un accesoriu ieftin pentru obiectiv, cunoscut sub numele de filtru de polarizare cu densitate neutră sau ND/PL. Aceste filtre utile sunt disponibile în diferite densități și pot îmbunătăți calitatea generală a fotografiilor DJI Mini 2.

Este posibil ca majoritatea creatorilor să nu privească DJI Mini 2 ca pe prima lor alegere pentru realizarea de fotografii de înaltă calitate. După cum puteți vedea din acest ghid, aceasta ar fi o oportunitate ratată. DJI Mini 2 oferă o varietate de avantaje față de omologii săi mult mai mari și mai scumpi. Are o amprentă mică și ușoară, oferă funcții foto de înaltă calitate, este accesibil și super convenabil pentru călătorii.

Acest ghid ar trebui să vă ajute să obțineți cele mai bune fotografii posibile de la senzorul său mic, dar puternic. În cele din urmă, încercați aceste tehnici și deblocați fotografiile uimitoare care pot fi realizate cu drona DJI Mini 2.