Fl. Tănăsescu

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, în noaptea de 28 spre 29 august a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției Rurale Valea Călugărească, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza de competență, au oprit pentru control, pe DJ 100B Drăgă­nești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, domiciliat în municipiul București.
„Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.
De asemenea, în acelaşi document de presă al poliţiei prahovene se mai aminteşte că «duminică, 28 august, în jurul orei 23:30, agenţi din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte au fost sesizați că pe raza comunei Teișani, pe DJ100 N, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un singur autoturism.
În baza sesizării, polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat faptul că, în timp ce conducea un autoturism pe direcția de deplasare Teișani către Slănic, un bărbat în vârstă de 36 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a răsturnat.
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, aparatul a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma evenimentului rutier, bărbatul a fost transportat la o unitate medicală, pentru acordare de îngrijiri medicale. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
În noaptea de 28 spre 29 august, în jurul orei 02:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DJ 102, în comuna Păulești, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Plopeni.
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. I-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe» (comunicat IPJ Prahova).