Magistrații Curţii de Apel Piteşti au respins apelul declarat de către primarul comunei Prundeni (judeţul Vâlcea) împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Argeş şi au dispus condamnarea la şase ani de închisoare cu executare a acestuia, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, deturnare de fonduri, fals intelectual etc.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în perioada 2008 – 2010, „în patru rânduri, inculpatul H.I., primar al localităţii Prundeni, a pretins şi primit de la reprezentanţii mai mulor societăţi din Bucureşti şi din ţară diverse sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu”.
În comunicatul DGA sunt enumerate mai multe firme de la care acesta a pretins şi primit mită, printre care şi una din Ploieşti.
Astfel, în acelaşi document de presă se precizează: „În cursul anului 2012, în aceeași calitate, inculpatul H.I. a pretins şi a primit de la administratorul unei societăţi din Ploieşti, cu titlu de mită, suma de 12.000 de lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte (…), iar pentru justificarea sumei respective a încheiat, în fals, un contract de prestări servicii între societatea respectivă şi o societate pe care o administra în fapt, precum și documente de plată aferente ­acestuia”.