Rodica Paraschiv
Deputat PSD Prahova

Guvernul României a aprobat, la finalul săptămânii trecute, o serie de măsuri destinate sprijinirii proaspetelor mămici aflate în situații dificile din punct de vedere financiar. Astfel, mamele și nou-născuții din categoriile cele mai defavorizate vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei.
Aceste ajutoare vor fi acordate mamelor în primele 3 luni de la nașterea copiilor, dar nu direct în bani, ci prin intermediul unor tichete sociale pe suport electronic, ce vor putea fi utilizate exclusiv pentru cumpărarea de produse destinate bebelușilor.
Mamele care se află în situații de risc, dar și victimele violenței domestice, chiar și mamele minore vor fi printre beneficiarele acestui ajutor.
Pentru finanțarea acestui program, se vor acorda 12 milioane de euro prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de doamna Gabriela Firea, susține acest proiect și va oferi sprijin, dacă va fi nevoie, serviciilor sociale din toată țara, când vor fi distribuite aceste tichete sociale. Proiectul este gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului de Finanțe, al prefecturilor și primăriilor din întreaga țară.