Petrolul se află în fața primei deplasări a sezonului, meciul de la Arad (ora 21.30), unul în care, în lipsa punctelor, dacă acest lucru se va întâmpla, déjà, ”analizele” se vor face diferit, cu privire la lot, potențial, etc. Eșecul cu Voluntari, unul nemeritat, nu trebuie ”dublat”, pentru a se rămâne, pe cât posibil… în pluton.
Întâlnirea de astăzi a fost prefațată, într-o conferință de presă, de către antrenorul Nicolae Constantin și mijlocașul Lucian Mihai Dumitriu.
Două dintre cele mai galonate echipe ale fotbalului românesc, UTA și Petrolul, se vor întâlni din nou pe scena primului eșalon, într-un duel pe afișul căruia se află zece titluri de campioană a României, șase trecute în contul arădenilor și patru în palmaresul formației ploieștene. Un meci așteptat cu interes de suporterii celor două echipe, dar și de tehnicieni și antrenori, miza fiind, în fiecare tabără, și aceea a obținerii primelor puncte din acest sezon.

„UTA este o echipă importantă a fotbalului românesc! Are trofee în palmares, are suporteri, joacă pe un stadion nou, frumos și s-a creat o emulație la Arad”, a spus Nicolae Constantin. „Un adversar bun, o formație care joacă foarte bine acasă, condusă de un antrenor, Ilie Poenaru, care a confirmat în sezoanele trecute, ducând o grupare mică, Academica Clinceni, până în play-off-ul primului eșalon. UTA n-a început nici ea așa cum și-ar fi dorit acest campionat și, cu siguranță, va vrea să demonstreze că înfrângerea de la Pitești a fost un accident și își va propune, ca și noi, să obțină punct sau puncte din acest meci”, a continuat tehnicianul „galben-albaștrilor”. „I-am analizat și n-aș putea spune că am pregătit ceva deosebit, ci doar că trebuie să ne facem jocul nostru, pentru că doar așa putem spera la un rezultat pozitiv. După partida cu Voluntariul am primit felicitări pentru că am jucat bine, dar să joci bine nu înseamnă mare lucru atâta vreme cât pierzi! După câteva zile se uită prestația bună, rămâne rezultatul, așa încât prefer să fim mai pragmatici și să reușim să punem primele puncte în clasamentul Superligii. Am analizat meciul din prima etapă, am văzut ce greșeli au fost și trebuie să arătăm mai multă maturitate în momentele care, poate, nu par atât de importante, dar pe care, dacă le tratăm fără suficientă concentrare, ne pot costa”, a mai declarat Nicolae Constantin.
Duelul de la Arad a fost prefațat și de către mijlocașul Lucian Mihai Dumitriu, cel care putea fi primul marcator al Petrolului în această stagiune, dacă reușita sa din meciul cu FC Voluntari nu ar fi fost anulată pentru o presupusă poziție de ofsaid a lui Ivanovski. „Da, am trait de la extaz la agonie acel moment… Din păcate am rămas doar cu poza bucuriei, dar asta este, nu avem ce face și trebuie să ne adaptăm. La Arad, vom întâlni o echipă bună a campionatului, care își dorește să joace în play-off și a făcut transferuri importante în această vară, confirmându-și, astfel, intențiile. Dar, ne dorim să obținem puncte la Arad și, dacă ne păstrăm atitudinea și vom fi concentrați la fazele cheie, eu spun că avem șanse să obținem un rezultat pozitiv”, a declarat Dumitriu.
Partida de pe arena „Fran­cisc Neuman”, va începe la ora 21.30. Biletele destinate sectorului oaspeților vor costa 30 de lei și vor fi disponibile la fața locului, în lotul galben-albalștrilor fiind, în continuare, indisponibil, atacantul Irobiso – care nu are încă situația actelor rezolvată.