Portarul Octavian Vâlceanu vine să completeze lotul Petrolului la capitolul ”portari”, semnând un contract valabil până la finalul sezonului 2022-2023.
Jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost împrumutat, pentru doar un sezon, chiar de la adversara din prima rundă a noului sezon, FC Voluntari, iar, de miercuri, a început antrenamentele alături de noii săi colegi. Vâlceanu are 82 de prezențe la nivelul primului eșalon, bifate pe parcursul ultimelor trei sezone, în care a jucat pentru Academica Clinceni (2018-2021)și Gaz Metan Mediaș (2021-2022).
În această vară, Petrolul a încercat să aducă un portar valoros, discutând cu câțiva goalkeperi foarte experimentați și cu CV-uri importante, precum fostul campion al României – Arlauskis (ex Urziceni, CFR Cluj) sau cu Silviu Lung, craioveanul care a luat și el un titlu, cu Astra, alegând să-l urmeze pe Marius Șumudică în Arabia Saudită, la Al Raed.
Și cele câteva piste externe ”urmărite” o perioadă au… căzut, pe rând, la negocieri, astfel că s-a ales varianta la îndemână, care să se plieze și peste posibilitățile financiare ale clubului – Vâlceanu, care va urma să-i concureze pe Avram și Moroz.

Budescu – ”ca și rezolvat”!

Petrolul îl va semna și pe Constantin Budescu, chiar dacă fostul internațional este accidentat și indisponibil cel puțin încă două luni! Cum salariul său va fi plătit ”din sursă externă”, problema financiară nu se pune, venirea jucătorului debutat de Petrolul în Liga a II-a (Valeriu Răchită l-a cooptat în lot când avea doar 17 ani), dar care nu a apucat să joace în Liga I în tricoul galben-albastru va fi un plus de imagine și moral pentru ambele părți! ”Budi” nu a lipsit la meciul dintre cele două echipe de la care are oferte acum (pe lângă Petrolul, este ofertat și de ultima sa echipă din CV, FC Voluntari), ca spectator.
”Nae Constantin îl dorește pe Budescu la Petrolul, l-a dorit și în iarnă, Nae Constantin îl dorește pe Budescu apt pentru fotbal”, a spus antrenorul Petrolului, la finalul jocului pierdut.