N.D.

La nivelul Universității Petrol-Gaze din Ploiești se află în derulare, în parteneriat cu universități din străinătate, proiectul SMARTEnvi (Smart Decision Tools for Reducing Hazards to Our Environment and Water Resources by Rehabilitating Open Dumps/ Instrumente inteligente de decizie pentru reducerea impactului asupra mediului și resurselor de apă prin reabilitarea depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată).
În fapt, în proiectul menționat există nouă parteneri oficiali și șase parteneri asociați din cinci țări diferite : Gebze Technical University, Pamukkale University și Denizli Metropolitan Municipality, din Turcia; Training 2000 și Municipalitatea Fano din Italia; Silesian University of Technology din Polonia; Sofia University St. Kliment Ohridski și Research and Development Biointech din Bulgaria, cărora li s-a alăturat și o singură instituție de învățământ superior din România, respectiv UPG Ploiești.
Conform reprezentanților universității ploieștene, proiectul menționat vizează dezvoltarea și testarea de instrumente digitale inovatoare, identificarea de metode și materiale necesare reducerii pericolelor asupra mediului și a resurselor de apă prin reabilitarea depozitelor de deşeuri cu depozitare necontrolată. În cadrul acestui proiect, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești este reprezentată de rectorul și prorectorul instituției, prof.univ.dr.ing.habil Dinu Florinel și conf.univ.dr.ing. mat. Pană Ion, precum și de conf.univ.dr.Cașen Panaitescu, director al Departamentului Relații Internaționale, aceștia fiind responsabili cu efectuarea următoarele studii de caz: analiza de deșeu, analiza levigatului, a emisiilor și a biogazului. Proiectul a început pe data de 1 mai a.c. și are ca termen de finalizare 31.05.2023.