Petrolul a încheiat prima săptămână a turneului pe care îl desfășoară în Turcia, bifând și primele două partide amicale, unele care nu au ridicat mari probleme, calitatea și cota adversarilor fiind inferioare primului eșalon din România. Au fost partide „de încălzire”, de construcție a noii formule tactice, care, clar, va fi, pentru primul eșalon, o așezare cu 3 fundași centrali, avându-l pe experimentatul Gabi Tamaș ”turn de control”.
Seria testelor a început contra prim-divizionarei din Moldova – Dinamo-Auto Tiraspol. Scorul final a fost 2-1, golurile formației pregătite de Nae Constantin fiind marcate de către Gabriel Tamaș (29) și Simon Măzărache (67).
Dinamo-Auto Tiraspol – adversara din primul joc – a trecut prin mari schimbări în ultima perioadă, acesta fiind și motivul pentru care, în cantonamentul din Turcia, prim-divizionara din Republica Moldova mizează, aproape în totalitate, pe jucători africani, proveniți din Gabon, Guineea și Nigeria. ”Moldovenii” au avut un start mai bun de partidă, reușind să deschidă scorul la jumătatea primei reprize, atunci când șutul deviat al lui Eric Josphin Bekale (22), de la circa 20 de metri, l-a păcălit pe Raul Avram, fiind clar că, pentru Liga I, la acest compartiment, al portarilor, pare că … lipsește ceva!
„Lupii” au replicat repede și au restabilit echilibrul. Măzărache a ratat din poziție de singur cu portarul, dar, din cornerul ce a rezultat, Tamaș (29) a deviat, de la colțul scurt, mingea centrată, din dreapta, de către Bratu, experimentatul fundaș central făcându-și, astfel, debutul cu gol în tricoul „galben-albaștrilor”.
A urmat o mare ratare a lui Dragoș Gheorghe (34), iar prima repriză s-a încheiat nedecis, 1-1. La pauză, „lupii” au schimbat aproape în întregime distribuția, rămânând pe teren doar Bart Meijers și Simon Măzărache, cel care avea, de altfel, să și stabilească scorul final, în minutul 67, atunci când, cu o deviere din marginea careului de 6 metri, a fructificat centrarea trimisă, din stânga, de către Velisar.
Al doilea amical din Turcia a fost programat sâmbătă, contra formației turce de eșalon inferior Beykoz 1908 S. K. D și a însemnat un adevărat antrenament ofensiv, „lupii” câștigând cu scorul de 8-0 (3-0) partida cu formația turcă de amatory.
Elevii lui Nicolae Constantin nu au avut probleme în fața unei echipe de eșalon inferior, diferența de valoare fiind cît se poate de evidentă. Astfel, meciul cu Beykoz 1908 a fost mai degrabă un antrenament util, mai ales pentru ofensiva „galben-albaștrilor”, și, totodată, un bun prilej pentru jucătorii veniți în această vară să spargă gheața și să-și treacă în cont primele reușite în tricoul Petrolului.
Festivalul golurilor a fost deschis de un fundaș lateral, Pashov (2) punctând după o incursiune pe partea dreaptă, iar Măzărache (21) a înscris pentru 2-0, după ce a rămas singur doar cu portarul advers. Beykoz a reușit, apoi, să se țină bine vreme de aproape 45 de minute, timp în care a mai primit doar un singur gol, Dumitriu marcând în prelungirile primei părți, după care finalul de meci s-a transformat într-o adevărată corvoadă pentru portarul turcilor, obligat să mai scoată de încă cinci ori mingea din plasă.
Cioiu (66) a înscris din fața porții, după ce a „culcat” doi adversari, apoi Dragoș Gheorghe (69) a profitat de o degajare lungă a lui Raul Avram și a trimis în plasă, iar Mirko Ivanvoski (75 – „cap”, după un corner bătut, de pe stânga, de către Grozav; 77 – șut direct, de la 18 metri, fără speranțe pentru portar) și Gicu Grozav (82, penalti) au completat tabloul unei victorii categorice.
Scor final, așadar, 8-0, la capătul unui joc în care stafful tehnic al echipei noastre a rulat, cu o singură excepție, tot lotul avut la dispoziție, astăzi urmând la rând un nou amical, contra echipei din Qatar, Al Markhiya SC Doha.

FC Petrolul – Dinamo-Auto Tiraspol 2-1 (1-1)
Marcatori: Tamaș (29), Măzărache (67)/Bekale (22).
FC Petrolul: Avram (46 Moroz) – Meijers, Tamaș (46 Olaru), Huja (46 Horj) – Borța (46 Pashov), Cebotaru (46 Seto), Jair (46 Dumitriu), Țicu (46 Velisar) – Bratu (46 Cioiu), Măzărache (70 Ivanovski), D. Gheorghe (46 Tucaliuc).
FC Petrolul Ploiești – Beykoz 1908 S.K.D 8-0 (3-0)
Marcatori: Pashov (2), Măzărache (21), Dumitriu (45+1), Cioiu (66), Dr. Gheorghe (69), Ivanovski (75, 77), Grozav (82, penalti).
Petrolul (repriza 1): Moroz – Olaru, Tamaș, Horj – Pashov, Cebotaru, Dumitriu, Velisar – Bratu, Măzărache, Tucaliuc.
Petrolul (repriza 2): Avram – Meijers, Olaru, Huja – Borța, Jair, Seto, Țicu – Cioiu (85 Tolea), Ivanovski, D. Gheorghe (70 Grozav).

„Schimb“ de portari
Dacă la plecarea de acasă număra 22 de jucători, lotul petro­liștilor în cantonamentul de la Kartepe a ajuns la 24. Asta după ce au sosit trei jucători, iar un altul a părăsit, din păcate, Turcia, din cauza unei accidentări.
În ordine cronologică, primul nume nou a fost acela al portarului Alexandru Radu (19 ani). Aparţinând de FC Petrolul Ploiești, tânărul goalkeeper a fost împrumutat în ultima jumătate de an la formaţia de eșalon trei CSO Plopeni, iar acum a fost chemat de urgenţă în Turcia pentru a suplini indisponibilitatea unui alt junior, Andrei Jercălău (17 ani). Acesta a acuzat o accidentare la genunchi, la unul dintre antrenamente și a plecat spre România, urmând ca în ţară să facă o serie de investigaţii medicale pentru a obţine un verdict precis.
Apoi, a sosit la Istanbul, direct de la Cluj, Gicu Grozav, mijlocașul „lupilor” fiind învoit câteva zile pentru a-și rezolva unele probleme personale, la fel ca și tânărul Cătălin Tolea (19 ani), și el ajuns la Kartepe,  după ce a terminat de susţinut examenul de bacalaureat.