Anul competițional 2011-2022 mai are de disputat doar două ”episoade” – una dintre semifinalele Cupei României, faza județeană (astăzi, la Băicoi, de la ora 17,30 este programată a doua semifinal dintre Atletic și CS Păulești), respectiv finala – sâmbătă, dar, deja, se fac planurile pentru următorul sezon!

Astfel, s-au stabilit coordonatele pentru înscrierea în sezonul competițional 2022-2023. În ședința Comitetului de Urgență al AJF Prahova, din 24 iunie, s-au luat următoarele decizii privind organizarea campionatului viitor:
– Perioada de înscriere pentru Sezonul Competițional 2022-2023 începe în 11 iulie și se termină pe 1 august 2022.
– Perioada de înscriere pentru campionatele de juniori: 11.07.2022 – 15.08.2022.
– Înscrierea în Cupa României 2022-2023 este opțională și se va face odată cu cererea de înscriere în campionat, precizându-se dacă echipa respectivă dorește/sau nu să joace în această întrecere.
– Membrii afiliați vor completa cererea de înscriere (formular tipizat aflat pe siteul AJF Prahova în secțiunea AJF-Formulare). Cererile se vor depune la sediul AJF Prahova sau se vor trans­mite prin email la adresa ajf.prahova@gmail.com
– În vederea înregistrării jucătorilor în baza de date electronică a AJF Prahova (platforma www.frf-ajf.ro/ Football Connect), membrii afiliați vor prezenta OBLIGATORIU, la înscriere, și tabelul în format excel completat cu datele jucătorilor (nume și prenume, CNP, număr carnet, nume părinți, data legitimării, locul nașterii, județul în care s-au născut). Tabelul va fi transmis pe mailul ajf.prahova@gmail.com sau va fi adus la sediul AJF Prahova pe un stick de memorie. Tabelul poate fi descărcat de pe siteul AJF Prahova – în secțiunea AJF-Formulare). Orice modificare a tabelului de jucători va fi comunicată ulterior.
– Membrii afiliați care au datorii față de AJF Prahova nu vor participa în compe tițiile sezonului 2022-2023.
– Jucătorii amatori se pot transfera, la cerere, în perioada 1-10 iulie 2022, fără acordul echipei, în condițiile art. 4 alin. 19, 20 și 21 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorului de Fotbal. Cererea va fi înaintată Comisiei competente din cadrul AJF Prahova, taxa fiind în cuantum de 200 lei.
– AJF Prahova a stabilit, orientativ, și datele reluării competițiilor și preconizează începerea noului sezon la data de 20 august 2022 pentru Liga A Prahova și Superliga B Prahova, urmând ca pe 27 august 2022 să debuteze celelalte ligi. Pentru întrecerile de juniori, 4 septembrie este ”data de referință”.

Prahova are „formator“ de Licenţa C
Marius Vișan a încheiat cursul de formator Licenţa C UEFA, organizat de Federaţia Română de Fotbal cu sprijinul UEFA. Astfel, după două module de lucru organizate în cadrul FRF, au fost calificaţi primii 20 de formatori la nivel naţional. Judeţul nostru și-a câștigat dreptul de a organiza cursurile de Licenţa C UEFA conform noilor standarde europene impuse atât de UEFA, cât și de FRF.
Noul dar și vechiul ”formator” – Marius Vișan (alături de Ionuţ Neagu a organizat și ultimul curs de acest gen) – a declarat că noul format al cursurilor, atât în ceea ce privește admiterea, cât și desfășurarea cursurilor, vor fi transmise de către FRF într-o ședinţă ulterioara avută cu formatorii de Licenţă C. AJF Prahova va putea apoi demara desfășurarea cursurilor, cu reguli mult mai stricte pentru cursanţi, sub supravegherea Federaţiei, foarte probabil în toamna acestui an urmând să demareze o nouă ”serie” pentru acodarea Licenţei C UEFA.