Petrolul a rămas ”doar în Măzărache” la nivelul compartimentului ofensiv, unde Diarra este… de negăsit, fiind propus de impresari la diverse cluburi, în timp ce la clubul cu care are contract are ”statutul” de… învoit, în timp ce Jarovic a fost considerat ”necorespunzător” și, implicit, scos din lot!
Se aștepată un răspuns de la Mirko Ivanovski, atacant care a mai jucat la noi în țară la Astra, CFR Cluj și Dinamo – cu care a retrogradat, acoperirea ”golurilor” din atac fiind o principala prioritate!

Ultimul la care s-a renunțat a fost Jarovic, care a fost prezent la reunire, însă apoi Nae Constantin și stafful său au decis să nu se mai bazeze pe el. În aceste condiții germano-bosniacul s-a pregătit separat, iar clubul a anunțat că se caută ”o soluție privind angajamentul său” valabil încă un sezon. În campionatul Ligii 2 a prins 17 meciuri, doar șapte ca titular, de patru ori fiind schimbat, totalizând 694 de minute, și a marcat patru goluri, unul cu Șelimbăr (3-0), două cu FC Brașov (4-0) și unul cu Concordia Chiajna (1-0), toate în sezonul regular.
El se adaugă unei liste a disponibilizărilor care îi mai cuprinde pe Alexandru Saim Tudor și Vlad Prejmerean (li se caută echipe unde să fie cedați sub formă de împrumut pentru a juca în mod constant, Iași, Buzău și Slobozia fiind posibile destinații), în timp ce cu Vedran Vrhovac, altă achiziție făcută în iarnă, se poartă negocieri pentru rezilierea contractului, acesta urmând să li se alăture lui Silviu Pană, Marius Coman, Marius Chindriș și Viorel Lică. Echipa prahoveană a făcut o singură achiziție până acum pentru Liga 1, a fundașului dreapta Florin Borța, ultima dată la Concordia Chiajna, care încă nu s-a alăturat lotului, fiind învoit după ce a încheiat sezonul alături de ilfoveni mai târziu decât au făcut-o jucătorii Petrolului.
În plus, portarul Eduard Berbeacă, împrumutat în stagiunea trecută de către Petrolul în Liga a 3-a, la CS Ocna Mureș, se pregătește momentan sub comanda lui Cătălin Grigore, iar la antrenamente a participat și un tânăr fundaș central, cu junioratul făcut în Spania, Mario Nicolescu (2003), fost component al reprezentativelor „U15” și „U16” ale României, care va fi urmărit în perioada următoare de către tehnicienii „galben-albaștrilor”.

Nu e glumă: Vajushi mai are un an!
Scos din lot încă din iarnă de către Nae Constantin, albanezul Armando Vajushi se află încă la Ploiești ! Acesta avea o clauză în contract potrivit căreia angajamentul său se prelungește automat, cu încă un an, în cazul promovării, clauză ”nebăgată în seamă”, dar care, acum, poate să-i mai asigure acestuia un an de ”vacanță plătită” ! Și nu cu orice sumă…acesta fiind unul dintre cei mai scumpi jucători din lot.