Prima partidă de verificare a verii pentru petroliști se va disputa astăzi, adversara ploieștenilor fiind Dinamo-Auto Tiraspol (Republica Moldova). Întâlnirea se va disputa la Kartepe, de la ora 17.00, aceeași și în România.
Apoi, până la finalul stagiului din Turcia, echipa lui Nicolae Constantin va mai susține trei jocuri amicale, cu Beykoz 1908 S. K. D. (25 iunie, Turcia, eșaloanele inferioare), Al Markhiya SC Doha (27 iunie, Qatar) și Al Shamal SC (30 iunie, Qatar).
Ieri, a treia zi a cantonamentului de la Kartepe, a fost, din nou, una cu două antrenamente. Intensitatea, din punct de vedere fizic, începe, însă, să scadă, iar jucătorii au, tot mai mult, ocazia să lucreze cu mingea.
Partea cea mai grea pentru un jucător, aceea de început a fiecărei perioade de pregătiri, dedicată acumulărilor fizice, se apropie de final pentru petroliști. Pentru că vor începe jocurile de verificare, în consecință, și antrenamentele vor urma mai mult latura tactică, astfel încât Bebe Bărbulescu și Laurențiu Marinescu, oamenii din staff responsabili cu pregătirea fizică, redevin ceva mai populari printre jucători. „Eu pot să spun că am scăpat, am fost oricum popular, pentru că l-am lăsat pe Marin mai în față, l-am băgat la înaintare, cum se spune!”, a glumit Bărbulescu, cel care a tras concluziile acestei perioade.
„Băieții sunt ok, s-au pregătit și au trecut cu bine peste perioada cea mai grea. Am reușit să-i integrăm și pe cei care ni s-au alăturat pe parcurs și important este că nu există probleme de natură medicală”, a adăugat antrenorul petroliștilor. „Până acum am urmat planul pe care ni l-am făcut la începutul pregătirilor, am trecut prin toate etapele pe care le-am avut stabilite. De acum înainte se va lucra mai mult tactic, pentru că încep jocurile de pregătire, dar, evident, vom atinge, în paralel, componenta fizică, până aproape de începerea campionatului”, a conchis Bărbulescu.

Autocar nou
Pentru viitorul sezon de Liga 1, FC Petrolul Ploieşti va beneficia și de un autocar nou! Acesta va ajunge astăzi la club, iar cei dintre dumneavoastră interesaţi să îl fotografieze/filmeze o pot face de la ora 16.00, în curtea stadionului „Ilie Oană”.