Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, anunţă că va începe „o perioadă de reconstrucţie” a organizaţiilor care nu au obţinut la alegerile locale funcţiile de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ sau consiliile judeţene, potrivit Agerpres.
El a menţionat, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la finalul şedi nţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că în organizaţiile judeţene care au câştigat alegerile locale se vor organiza alegeri interne.
„Le-am propus colegilor să venim la Consiliul Politic Naţional, să declanşăm alegeri în toate judeţele unde s-au câştigat consiliile judeţene şi primarii municipii reşedinţă de judeţ, rămânând celelalte să intre într-o zonă de reorganizare. Nu există şi nu a fost o discuţie în ceea ce o priveşte pe doamna Firea”, a spus Ciolacu.
El a subliniat că o susţine pe preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea. „Categoric. A avut susţinerea mea şi la congres pentru a fi în cei doi prim-vicepreşedinţi. (…) În acest moment, categoric o susţin pe doamna Firea”, a afirmat Ciolacu.