Florin Tănăsescu

Ieri, procurorii-inspectori din cadrul Secţiei de semidocţi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) l-au prins în flagrant pe numitul JBL, în timp ce dosea diploma de premiant de-acum 50 de ani. Totodată, anchetatorii au scos din flăcări, pe jumătate ars, carnetul de note al individului. Avea 9 la Muzică, 10 la „Sport”, 10 la „Matematică”.
Prinderea acestuia s-a realizat după ani şi ani de muncă a unor voluntari ai instituţiei, care l-au scos din echipă pe Nicolae Labiş, ­George Coşbuc şi alţi fotbalişti care au traumatizat generaţii de suporteri înainte şi post „Era Hagi”.
Voluntarii, dacă nu ştiaţi, sunt băieţi de băieţi. Pun virgulă între subiect şi predicat, iar unii au şi doctorat. Dăm ca exemplu o teză: „Noştriii, voştriii se scrie everyday cu trei i”.
Că aşa au învăţat ei la cursurile alea de la malul mării, Facultatea Neversea.
Revenind la inculpat: în cârca acestuia a mai fost pus faptul că „a traumatizat moral pe numiţii Goe, mamiţa, Coana Ziţa, câteva sute de parlamentari şi zeci de guvernanţi, în frunte cu numitul Sorin.
Conform aceluiaşi comunicat al MEC, împricinatul ar fi călcat pe bec înjghebând o reţea care teroriza o şcoală întreagă. Locotenenţii săi, care au obţinut premiile doi şi trei, se ocupau cu racolarea de cărţi, iar cei care luau „Menţiune” le primeau gratis.
La locuinţa persoanei vizate au fost găsite şi confiscate „Cum să învăţăm să scriem româneşte”, un fragment din poezia „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, o muzicuţă, un acordeon. Chiar procurorul-inspector de caz, Câmpeanu Sorin, încă ministru plin, când a văzut cartea „Fram, ursul polar”, a exclamat: „Arditear focu de carte. Ruşine cui te-a scris!.” (Arditear şi nu Ardi-te-ar scrie în comunicat, aşa scriem şi noi). Fapta penală a premiantului este agravată de faptul că aria curriculară a suspectului a cuprins o ţară întreagă.
Aşa că, pentru a dispărea dihonia din ţară şi asuprirea românului de către român, dom’ Sorin – încă ministru plin – a propus eliminarea notelor la multe materii. Chiar şi din alea care nu sunt prinse în aria curriculară.
Festivităţile de premiere şi serbările urmea­ză, cel mai probabil, să fie abolite.
Locul lor va fi luat de festivismele cu depuneri de coroane şi gargară oficială ale celor care scriu noştriii, voştriii cu trei «i».
Săracă ţară, săracă şcoală, pe mâinile cui ai încăput!