După două săptămâni în care pregătirile s-au desfășurat la Ploiești, petroliștii au plecat, ieri, în Turcia, acolo unde se vor antrena până pe data de 1 iulie.
„Lupii” și-au stabilit cartierul general la Kartepe, o suburbie a Izmitului, localitate situată la circa 100 de kilometri est de Istanbul, iar Nicolae Constantin și asistenții săi vor miza, pentru acest stagiu, pe un lot alcătuit din 23 de jucători:
Portari: Raul Avram, Sebastian Moroz, Andrei Jercălău
Jucători de câmp: Georgi Pashov, Florin Borța, Alberto Olaru, Marian Huja, Bart Meijers, Răzvan Horj, Gabriel Tamaș, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Eugeniu Cebotaru, Takayuki Seto, Lucian Dumitriu, Jair da Silva Tavares, Marius Cioiu, Cosmin Tucaliuc, Mario Bratu, Dragoș Gheorghe, Gheorghe Grozav, Simon Măzărache, Mirko Ivanovski.
Delegația petrolistă a aterizat la Istanbul, continuând drumul cu autocarul, până la locul stabilit pentru cantonament. În lot nu se află, deocamdată, Gicu Grozav, cel care va ajunge în Turcia zilele următoare, în vreme ce Mihai Constantinescu, Alexandru Sabău și Alin Boțogan au rămas acasă, ei urmând să fie direcționați, sub formă de împrumut, către alte echipe.
În Turcia, formația pregătită de Nae Constantin va susține cel puțin patru jocuri de verificare, pe lista adversarelor aflându-se, deocamdată, Al Shamal SC (Qatar), Dinamo-Auto Tiraspol sau Bahrain „U21”.

Așa cum se poate observa, clubul ploieștean a ajuns la un acord cu atacantul nord-macedonean Mirko Ivanovski, acesta semnând cu FC Petrolul Ploiești un contract valabil pentru următoarele două sezoane.
În vârstă de 32 de ani, Mirko Ivanovski are o experiență bogată la nivel înalt.
Fost internațional nord-­macedonean, cu 27 de prezențe și un gol marcat în prima reprezentativă a țării sale, Ivanovski este și un bun cu ­noscător al fotbalului românesc, activând, de-a lungul carierei, pentru trei formații din Liga 1: Astra Giurgiu, în perioada 2012-2014 (59 partide/13 goluri marcate), CFR Cluj, între 2014 și 2015 (18 partide/3 goluri marcate), și Dinamo București, în stagiunea 2021-2022 (27 partide/4 goluri marcate). În CV-ul său mai figurează grupările Pelister Bitola (Macedonia de Nord), FK Makedonja Gjorce Petrov (Macedonia de Nord), Slavia Praga (Cehia), Arka Gdynia (Polonia), Videoton FC (Ungaria, actuala Mol Fehervar FC), Boluspor (Turcia), Slaven Belupo (Croația), Hajduk Split (Croația) și Diosgyor (Ungaria), dar și două titluri de campion, în Macedonia de Nord (2008-2009, cu FK Makedonja) și Ungaria (2014-2015, cu Videoton FC), și o Cupă a României (2013-2014, cu Astra Giurgiu).