Ieri, Elena Udrea a fost extrădată de autoritățile din Bulgaria şi a ajuns în România.
Fostul politician a intrat în ţară pe la Vama Giurgiu și a fost spredată polițiștilor de la Penitenciarul Giurgiu de unde va ajunge apoi la Penitenciarul Târgșor.
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţase miercuri că procedurile de extrădare din Bulgaria a Elenei Udrea vor fi realizate până în 20 iunie, menţionând că până la această dată structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, potrivit Agerpres.
„Nu pot spune ziua, dar lucrurile nu sunt extrem de complicate din ce am înţeles eu de la colegii mei din MAI, aşadar se va întâmpla în zilele următoare”, precizase Lucian Bode.
În 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Gala Bute”. Instanţa din Bulgaria a dispus punerea în executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea şi extrădarea în România, decizia fiind ­definitivă.