Modificările legislative din Parlament vor face posibilă acțiunea directă a consiliilor județene în gestionarea câinilor fără stăpân. Parlamentarul de Prahova Bogdan Toader a anunțat, pe pagina sa de Facebook, schimbările care vor permite înființarea de adăposturi, dar și organizarea și finanțarea de acțiuni de sterilizare a câinilor comunitari din localitățile din întreaga țară, unde fenomenul patrupedelor de pe străzi a revenit în actualitate.
„În anul 2018, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, am promovat, alături de primarii localităților limitrofe municipiului Ploiești, un proiect de înființare a unui adăpost pentru câinii fără stăpân. Din cauza carențelor legislative de la vremea respectivă, inițiativa așteptată de mulți dintre locuitorii Ploieștiului și ai comunelor limitrofe nu a mai putut fi, din păcate, realizată.
În Parlamentul României, s-a supus dezbaterii modificarea legislației astfel încât consiliile județene să fie obligate să înființeze adăposturi speciale pentru animalele fără stăpân, dar să și poată organiza și finanța acțiuni de sterilizare a patrupedelor! Este momentul ca administrația județeană, prin parteneriate cu localitățile interesate de înființarea unui serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, să reinițieze un proiect în acest sens. Siguranța cetățenilor, dar și asigurarea unor condiții bune pentru câinii fără stăpân, sunt necesare, astfel încât nici unii, nici ceilalți să nu ajungă în situații-limită!”, a precizat Bogdan Toader.