V. S.

Declarațiile medicului chirurg Dan Oprea, de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, privind disfuncționalitățile care continuă să apară în activitatea medicală din cadrul celei mai mari unități spitalicești din Prahova, l-au determinat pe prefectul județului, Virgiliu Nanu, să dispună ca o comisie specială de control să facă verificări în perioada următoare la cea mai mare unitate medicală din județ.
Potrivit Instituției Prefectului, Virgiliu Nanu a dispus „constituirea unei comisii pentru verificarea modului de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare de către reprezentanții spitalului”.
„Guvernul este cel care reglementează sistemul sanitar prin legislaţie care să favorizeze aplicarea managementului calităţii în unităţile sanitare, facilitând munca furnizorului şi apărând pacientul de deficienţele din sistem. Astfel, ca reprezentant în teritoriu, Instituția Prefectului va face toate eforturile necesare pentru ca locuitorii județului să beneficieze de dreptul la îngrijiri medicale de calitate, la cele mai înalte standarde, în funcție de resursele disponibile, eliminând posibilitatea de discriminare sau de vătămare a acestuia. Această comisie își va desfășura activitatea în perioada 25 – 31 mai 2022 și va fi coordonată de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova alături de reprezentanți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Corpului de Control al Instituției Prefectului Județul Prahova. Rezultatele verificărilor vor fi integrate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, care va întocmi un raport ce urmează a fi prezentat prefectului județului până la data de 3 iunie 2022”, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului Prahova.