F. T.

Potrivit unui comunicat al pompierilor prahoveni, au trecut şase ani de la iniţierea Campaniei de recrutare şi selectare a voluntarilor, aceasta având drept scop creşterea responsabilizării şi implicării civice în rezolvarea situaţiilor ctitice.
În acest context, într-un comunicat al ISU Prahova se menţionează: „Acţiunea a fost iniţiată pe 10 mai 2016 de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu scopul de a crește responsabilizarea și implicarea civică în rezolvarea situațiilor de urgență. Campania de recrutare și selectare a voluntarilor a fost derulată ulterior la nivel județean în cadrul inspectoratului.
La nivelul județului Prahova, sunt 96 de voluntari cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani, iar până la finalul anului echipa operațională va fi de peste 132 de voluntari care urmează în prezent cursuri de instruire. 7 dintre cei 96 de voluntari înscriși dețin abilități și competențe de paramedic.


Volunarii participă la misiunile de intervenție și prim-ajutor calificat, la acţiunile de ajutor umanitar şi la cele de popularizare a mesajului preventiv.
Vă mulțumim dragi voluntari, care prin implicare și responsabilitate dăruiți semenilor exemple demne de urmat.
Suntem onorați pentru că faceți parte din familia pompierilor prahoveni!”

Foto: ISU Prahova